InstagramKıbrısManşetSiyaset

Öğretmen sendikaları Disiplin Tüzüğü değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı






Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Başkanı Selma Eylem hükümeti, Yeniden Doğuş Partisi‘nin (YDP) kışkırtma politikalarına karşı tedbir almaya çağırdı

Eylem: Bu mesele kılık-kıyafet veya özgürlük meselesi değildir

KTOEÖS ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün birçok sendikanın da desteğiyle, eğitimde kaos yaratan Disiplin Tüzüğü değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı ve iptalini talep etti.

Mahkeme önünde açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, İrsen Küçük Ortaokulu öğretmenlerinin de burada olduğunu, onlara bir kez de kamuoyu önünde ülkenin geleceği için verdikleri onurlu mücadeleden ötürü teşekkür etti.

Eylem, “Bildiğiniz gibi tüzük değişikliği ile laik eğitim ve toplum yapımıza bir saldırı gerçekleştirmiştir. Buna karşı öğretmenlerimiz bedel ödeyerek, mücadelelerini sürdürmektedir. Bu mesele kılık-kıyafet veya özgürlük meselesi değildir” dedi.

“Bu mesele ‘orada ne varsa burada da olacak’ çalışmalarının bir parçasıdır”

Eylem şöyle devam etti;

“Bu mesele; dinin siyasi olarak kullanılıp bunun üzerinden birtakım çevreler vasıtasıyla, toplumun başka bir yere götürülmek istenmesi meselesidir. Bu mesele toplumun geleceğiyle ilgilidir. Bu mesele ‘orada ne varsa burada da olacak’ çalışmalarının bir parçasıdır.

Bilinmelidir ki bizler; öğretmenler ve toplum buna izin vermeyeceğiz Türkiye’nin bugün getirildiği noktaya bu ülkenin de getirilmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Bugün, tüzüğün geri alınmasıyla ilgili dava açıyoruz.

“Sosyal medyadaki itibarsızlaştırma kampanyası ve YDP’nin kışkırtmalarına karşı önlem alın”

Sahte hesaplar ve troller üzerinden öğretmenlere karşı yapılan itibarsızlaştırma kampanyası, hükümet ortağı parti tarafından halkın kışkırtılması konusunda, hükümete ve Bakanlar Kurulu’na çağrı yapmıyoruz. Buna derhal tedbir alın.

Daha bugün sabah bile, okulun bahçesine kadar girip, kız çocuğumuzu Vito araçta tutup, baskı yapıldı, evleri ziyaret edilerek kışkırtıldı.

Bunlara karşı bir an önce adım atılmalı ve tedbir alınmalıdır. Bu toplumun ayrıştırılmaya ihtiyacı yoktur.

Bu bilinsin; mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Sosyal medyada yürütülen, hakaret söylemleri ve itibarsızlaştırmaya karşı da yasal haklarımız saklıdır”

Özgür Haber Merkezi













Başa dön tuşu