InstagramKıbrısManşetSiyaset

Bekirpaşa Lisesi’nde kaos var: Öğretmen, öğrenci ve aileler bahçede bekliyor






Bekirpaşa Lisesi‘nde, Akademik Takvim‘e göre ders vermek isteyen öğretmenler, öğrencilerin final sınavlarına bir hafta kala, grev döneminde yapılmayan sınavların yapılması için Orta Eğitim Dairesi tarafından engelleniyor, okulda sınıflar kilitlendi, öğretmen tehdit edildi

Bakanlık’tan bir rezalet daha: İnanıroğlu talimat verdi

Özgür Gazete‘nin edindiği bilgilere göre; Bekirpaşa Lisesi’nde şu anda sınıfların kapıları müdür tarafından kilitlendi, öğretmen ve öğrencilerin sınıflara girmesi engelleniyor.

Okul Müdürü’ne talimat veren ise Orta Eğitim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu.

Neler olmuştu?

Hatırlanacağı üzere, “Başörtüsü Tüzüğü” nedeniyle başlayan eylem ve grevlerin olduğu dönemde, öğrencilerin o döneme denk gelen 3 sınavı yapılamamıştı.

Eğitim Bakanlığı öğretmen ve okul yönetimlerinin ısrarlı taleplerine rağmen, bu sınavların yapılması için gün vermemişti.

Bakanlık şimdi bu sınavların yapılmasını istiyor ancak Akademik Takvim’e göre tam bir hafta sonra öğrencilerin final sınavları var ve öğretmenler bu süreci takvime göre işletmek istiyor.

Çocukların yapılmayan sınavlar için hiçbir hazırlığı yok ve bir hafta sonra yapılacak final sınavları için ders görmeleri ve hazırlık yapmaları gerekiyor.

Ancak İnanıroğlu’nun talimatıyla kilitlenen sınıflara girilmesi durumunda öğretmenler hakkında soruşturma açılacağı tehdidi de bulunuyor.

Şu anda öğretmenler, öğrenciler ve veliler okul bahçesinde sorunun çözümü için bekliyor.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu