
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “batık kredilere af çıkarılıyor” diyerek eleştirdiği “Kooperatif Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (Değişiklik) Yasa Tasarısı“nı, “Batık kredilerin yasal takibinin yapılması için düzenlemeler içeriyor” diyerek desteklediklerini açıklayan 7 kooperatife, “Kimse aklımızla alay etmeye kalkmasın, batık kredilerin hukuki takibi zaten yapılıyor” diyerek seslendi
Özersay: Açıklama yapan kooperatifler arasında batık kredilere imza atan yöneticiler var
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, 7 kooperatifin ortak yaptığı açıklamada adı geçen bazı kooperatiflerin yöneticilerinin batık kredilere imza atanlar olup olmadığını sordu.
Özersay 3 madde ile verdiği cevabında şunları kaydetti;
1. Meclis’te hükümet ile muhalefetin oy birliği ile komiteden geçen tasarı konusunda açıklama yapan altı kooperatifin bazılarının yöneticileri arasında Koop Süt ve Zirai Levazım’a verilen yasa dışı ve batık kredi kararının altında imzası olan isimler var mı yok mu?
Siz önce bu soruya cevap verin! Diğer kooperatiflerin yöneticilerini kesinlikle tenzih ediyorum ama açıklama yapan bu altı kooperatifin yönetici konumundaki bazı kişiler aynı zamanda bu batık kredileri verme kararı altına imza atan isimler midirler?
Bizim polise yapmış olduğumuz şikayet ile başlayan soruşturmada kredi verme kararına imza koyan ve muhtemelen soruşturma sonucunda mahkeme önüne çıkacak olan isimler bu kişiler mi? Önce buna yanıt verin.
“Yasa dışı ve batık kredilerle ilgili hukuki takip zaten yapılıyor!”
2. Kooperatiflerin açıklamasında geçici maddenin af olmadığı iddia edilmiş ve bu madde ‘önce verilen kredilerin hukuki olarak takibinin yapılabilmesi için’ yapılmış.
Yahu Allah aşkına, yasa dışı ve batık kredilerle ilgili hukuki takip zaten şu anda yapılmakta, polis soruşturması devam ediyor, dolayısıyla hukuki takip için geçici madde koyduk demek kadar anlamsız bir şey olamaz. Onun için hiç boşuna aklımızla alay etmeye kalkmayın.
“Komiteye katkı koyan yetkililer bunun size bir af düzenlemesi olduğunu söylediler mi söylemediler mi?”
3. Ve son bir soru: Komite çalışmaları sırasında teknik düzeyde katkı koyan diğer yetkililer komitedeki vekillere bunun bir af düzenlemesi olduğunu söylediler mi söylemediler mi?
Özersay ayrıca tasarıda yer alan bir maadeyi de paylaştı;





















