Erhalaç: Dosyanın kamu vicdanı rahatlatılmadan kapatılmasına izin vermeyeceğiz

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) İnsan Hakları ve Eşitlik Sekreteri Sevgi Erhalaç, tüm üyelerini Mağusa Silver Beach‘de cansız bedeni bulunan Ahsen Nur Kilitçioğlu‘nun şüpheli ölümünün aydınlatılması talebiyle, bu akşam yapılacak eyleme katılmaya çağırdı
Erhalaç: Dosyanın kamu vicdanı rahatlatılmadan kapatılmasına izin vermeyeceğiz
Yazılı açıklama yapan Erhalaç, Ahsen Nur Kilitçioğlu’nun ölümünün kamuoyu vicdanını derinden yaraladığına dikkat çekerek, ortada kamuoyunda dolaşan soru işaretleri ve cevaplanmamış sorular dururken, ilgili dava dosyasının kamu vicdanı rahatlatılmadan kapatılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.
Erhalaç, “Ahsen şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti ve bizler onun için adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kadınların güvende olmadığı, soruşturmaların üstünün kapatıldığı bir düzende sessiz kalmamız beklenemez” dedi.
Bu ülkenin her bir vatandaşı için adaletin eşit ve şeffaf işlemesini talep ettiklerini belirten Erhalaç, “Ahsen için adalet istiyoruz! KTÖS olarak 7 Temmuz Pazartesi günü Adalet Yürüyüşü’ne destek veriyoruz. Tüm üyelerimizi ve halkımızı saat 18.30’da DAÜ çemberinde buluşmaya çağırıyoruz” dedi.



















