KıbrısManşet

Ataser: Bizim yetkimiz yok, Üst Kurul da gerekli kararları almıyor

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, bölgede artan Kovid-19 vakalarının önüne geçebilmeleri için, ülke genelinde olmasa da, Alsancak’ta 21 gün kapanma kararı alınmasını istedi

Ataser: Virüsü anne hastaneden getirdi

Özgür Gazete’ye konuşan Ataser, geçtiğimiz gün bölge sakinlerinden 2 kişinin Kovid-19 pozitif çıktığını, bugün de 3 kişinin testlerinin daha pozitif olduğunu söyledi.

Ataser, “Bu 3 genç vatandaşımız beraber çalışıyorlardı. Birinin annesi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde tedavi gördükten sonra virüsü kaptı ve oğluna bulaştırdı. Oğlundan da diğer 2 arkadaşına bulaştı” dedi.

“Bölgedeki mekanları kapatmak istiyoruz ama yetkimiz yok”

Belediye olarak, bölgedeki tüm mekânları kapatmak istediklerini ama buna yetkili olmadıklarını hatırlatan Ataser, “Özelikle kalabalık olabilen bet ve spor salonları gibi yerlerin sahipleriyle konuştuk, kapatmalarını rica ettik. Ama insanlar resmi karar olmadan kapatmayacaklarını söyledi. Herhangi bir yaptırım yetkimiz de yok” dedi.

Caydırıcı unsur oluşturmak amacıyla, denetimleri sıklaştırdıklarını ve maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymayanlara ceza kestiklerini söyleyen Ataser, polis ve belediyenin zabıta ekipleriyle kendisinin de bu denetimlere katıldığını belirtti.

“Alsancak’ı 21 gün kapatalım, yoksa önüne geçemeyeceğiz”

Ataser, “Üst Kurul alması gereken kararları almıyor. Biz yerel yönetimler olarak sahada en çok çalışan kesimiz ama hiçbir yetkimiz yok. En azından Alsancak bölgesini 21 gün kapatalım ve virüsü temizleyelim. Yoksa çok büyük sıkıntı olacak ve önüne geçemeyeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu