InstagramKıbrısManşetSağlıkYaşam

Bir hayat kurtarmanın tarif edilemez mutluluğu…







Yıllar önce Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı aracılığıyla Dünya İlik Bankası donör arşivine kayıt olan Kamuran Avkan, Fadıl Korkmaz ve Ali Yılmaz, kök hücre bağışında bulunarak üç hayata umut oldular

Bir hayat kurtarmanın tarif edilemez mutluluğu…

Tamamen gönüllülük esasıyla hareket eden bu üç duyarlı birey, kendileriyle doku uyumu bulunan hastalar için hiç tereddüt etmeden kök hücre bağışında bulundular. Bu anlamlı bağışlarıyla sadece hastalara değil, onların ailelerine de umut dolu bir gelecek armağan etti.

Donörler, bağış sürecinin sanıldığı kadar zorlayıcı olmadığını ve kimseyi korkutmaması gerektiğini vurgulayarak, bir hayat kurtarmanın tarif edilemez bir mutluluk olduğunu ifade ettiler.

Gürel: Gelin siz de gönüllü olun, umut olun

Kemal Saraçoğlu Vakfı Koordinatör Yardımcısı Suzan Gürel ise yaptığı açıklamada şu sözlerle donör olmanın önemini vurguladı:

“Kaçımız hayattayken bir insana yeniden hayata başlama şansı verebiliyoruz? Bu eşsiz fırsatı değerlendirerek koşulsuz bağışta bulunan tüm gönüllülere minnettarız”

Gürel, sözlerine şöyle devam etti:

“2000 yılından bu yana Karaiskakio Vakfı iş birliğiyle 18-45 yaş arası, KKTC Kimlik Kartı sahibi ve daha önce örnek vermemiş sağlıklı bireylerden kan veya tükürük örnekleri alarak Dünya İlik Bankası’na donör kaydı yapıyoruz. Böylece hem ülkemizdeki hem de dünyanın farklı yerlerindeki ilik ve kök hücre nakli bekleyen hastalara yardım eli uzatıyoruz. Bir insan hayatından daha değerli ne olabilir? Gelin siz de gönüllü olun, umut olun”

Bugüne kadar 104 Kıbrıslıtürk donörün tamamen gönüllü olarak bağış yaptığını ve bu sayede birçok hastaya ikinci bir yaşam şansı verdiğini belirten Vakıf, uygun kriterleri taşıyan herkesi kök hücre donörü olmak için kayıt yaptırmaya davet etti.













Başa dön tuşu