InstagramKıbrısManşetSiyaset

KTÖS yarın inşaat halindeki 5 okulu daha ziyaret edecek







Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Şht. Yalçın İlkokulu’nun inşaatının tamamlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, Eğitim Bakanlığı‘nın son güne kadar okulları şantiye alanı halinde bırakmasının sorumsuzluk ve plansızlık olduğunu belirtti

Maviş: Konteynerlerden okula; Haklı mücadelemizin ilk somut sonucu

Yazılı açıklama yapan Maviş, konteyner, yarım kalmış inşaatlar ve ekonomik zorluklarla başlayacak yeni eğitim-öğretim yılımız tüm camiaya ve öğrencilerye hayırlı olmasını diledi.

Maviş, “Sendikamızın ve kamuoyunun yarattığı baskı sayesinde iki yıldır süren çalışmaların son iki günde tamamlanarak Şht. Yalçın İlkokulu’nun pazartesi günü açılacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Eğitim emekçilerinin ve velilerin yıllardır dile getirdiği ihtiyaçların karşılanmaya başlaması olumlu bir adımdır” dedi.

“Okul açılış gününe kadar şantiye halinde”

Maviş şöyle devam etti;

“Ancak okulun açılış gününe kadar şantiye halinde olması bir başarı değil; plansızlığın, öngörüsüzlüğün ve sorumsuzluğun göstergesidir. Çocuklarımızın güvenliği ve sağlığı, ‘son dakikaya yetiştirme’ anlayışına terk edilemez. Eğitim yatırımları günübirlik çözümlerle değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir planlama ile yürütülmelidir.

İki yıl boyunca ağır aksak yürüyen çalışmaların, sadece son 48 saatte onlarca kişilik ekiple hızla tamamlanabilmesi ülkenin en büyük parodilerinden biridir.

Bizim için esas olan, her çocuğun eşit, güvenli ve nitelikli koşullarda eğitim görmesidir. Uyarılarımız ve eylemlerimizle Bakanlığın harekete geçerek okulun bitirilmesini hızlandırması, haklılığımızın en somut kanıtıdır.

“Her çocuk eşit, güvenli, nitelikli eğitim hakkı için mücadeleye devam!”

Bu noktada Eğitim Bakanlığı’na düşen erdem, iki yıldır konteynerlerde eğitim görmek zorunda bırakılan çocuklardan özür dilemek ve devam eden diğer okul inşaatlarını da aynı hız ve kararlılıkla kısa sürede tamamlamaktır. Bakanlığı, kamuoyunu polemiklerle oyalamak yerine tüm okulları güvenli hale getirmeye çağırıyoruz.

Sendikamız her platformda, eğitimdeki sorunların yalnızca Bakanlık eliyle çözülemeyeceğini, bizlerin de sorumluluk alması gerektiğini dile getirmiştir. Bu sorumluluğun bilinciyle, 15 Eylül Pazartesi günü okullar açılırken bizler de güvenlik zaafiyeti olup olmadığını, kadro ihtiyaçlarını ve diğer sorunları raporlamak üzere sahada olacağız. Bu raporları kamuoyu, Eğitim Bakanlığı ve KTMMOB ile paylaşacağız.

İnşaat halindeki diğer okullarımızdan olan Yeşilyurt İlkokulu, Haspolat İlkokulu, Ulukışla İlkokulu, Cihangir/Düzova İlkokulu, Mustafa Kemal İlkokulu ( Yıldırım), Dörtyol İlkokulu, Alaniçi İlkokulu, Çayırova İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Şht. Zeki Salih İlkokulu, Tuzla Şht. Özdemir İlkokulu, Çamlıbel Aysun İlkokulu, Gaziköy Anaokulu ve Alasya İlkokulu’na ilerleyen günlerde ziyaret gerçekleştireceğiz.

Ziyaret Programımız (15 Eylül)

08:00 Karakol İlkokulu
08:30 Şht. Yalçın İlkokulu
09:30 Şht. Mehmet Eray İlkokulu
11:00 Dikmen İlkokulu / Necati Taşkın İlkokulu
12:00 Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu

Basın emekçileri bu ziyaretlerimize eşlik edebilir. Mesleğimizin gereği sorumluluk almaya ve ders vermeye devam edeceğiz”













Başa dön tuşu