KıbrısManşet

Arıklı: Her oturumda gecikmeli nisapla yola devam edilemez

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı erken seçime gidilip gidilmeyeceğine Ulusal Birlik Partisi‘nin karar vereceğini söyledi

Arıklı: Her oturumda gecikmeli nisapla yola devam edilemez

Katıldığı bir canlı yayında konuşan Arıklı, her meclis oturumunda, bu kırılgan yapıyla, bir kaç saat gecikmeli nisap sağlayarak yola devam edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Arıklı, “UBP ortak karar alırsa ve bize de birlikte yürüyelim derlerse sıkıntı olmaz” dedi.

“Uygun zamanda seçime gidilmeli, Saner gerekeni yaptı”

Uygun bir zamanda seçime gidilmesi gerektiğini savunan Arıklı, Başbakan Ersan Saner‘in, UBP’nin meclis başkanı adayı Resmiye Canaltay‘ın, ikinci oylamada da seçilememesinin ardından, erken seçime işaret etmesini ‘spontane karar’ olarak yorumladı

Arıklı, “Onun yerinde kim olsa aynı tepkiyi verirdi. Kendi vekillerine söz geçiremeyen durumuna düşmek doğru olmazdı, o da gereken tepkiyi verdi, gereğini yaptı” dedi.

“UBP Grubu özeleştiri yapıp, ‘hata ettik, adayımıza sahip çıkalım’ der mi bilmiyorum”

Saner’le aralarında, vekillerin ciddi şekilde ikaz edilmesi ve gerekirse erken seçime gitmek yönünde bir sohbet geçtiğini söyleyen Arıklı, erken seçimin Nisan’da olması halinde, hemen sahaya inmeleri gerekeceğini ve parti kurultayını da erteleyeceklerini belirtti.

Arıklı, “UBP Grubu özeleştiri yapıp, ‘hata ettik, adayımıza sahip çıkalım’ derler mi bilmiyorum. Makul ve uygun zamanda seçime gidilmeli. Buna UBP karar vermeli. Dışardan akıl verecek halimiz yok. Üzüntüyle takip ediyoruz. DP’nin 3, bizim 2 vekilimiz var. 20 gündür birtakım sıkıntılar yaşıyoruz. Aşılamayacak sorunlar değil” dedi.











Başa dön tuşu