KıbrısManşet

Güneyin Emekçileri: Yıllarımızı verdiğimiz işlerimizi kaybediyoruz

Güneyde çalışan Kıbrıslıtürk işçilerden oluşan ‘Güneyin Emekçileri’ grubu, uzun süredir işlerine gidemediklerinden dolayı, işten durdurmaların başladığını açıkladı

“Hiçbir tazminat alma hakkımız yok”

Güneyin Emekçileri, bugün yine Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı’nın önündeydi. İşçiler, bakanlıklara, Kıbrıs’ın güneyinde çalıştıklarına dair A formlarını iletti.

“Sizlere ulaşıp derdimizi anlatmakta çok zorlanıyoruz”

Yaptıkları açıklamada, yetkililere ulaşıp, dertlerini anlatmakta çok zorlandıklarını belirten işçiler, kendilerine izin verilmezken, BM, AB, İngiliz Üs Bölgesi, Ara Bölge, Kayıp Şahıslar ve Barış Gücü’nde çalışanlara, 72 saatlik

PCR test koşuluyla karantinasız geçiş izni verildiğini hatırlattı.

İşçilerin açıklaması şu şekilde devam etti:

“Bildiğiniz üzere Kovid-19 korunma kararlarınızda; güneyde ve kuzeyde vaka sayılarının artmış olmasından dolayı, 16 Aralık 2020 tarihinden itibaren, bizlerin geçişlerini, karantinaya tuttunuz.

“Bizleri karantina otellerine sevk ediyorsunuz”

BM, AB, İngiliz Üs Bölgesi, Ara Bölge, Kayıp Şahıslar ve Barış Gücü’nde çalışanlara 72 saatlik test ile karantinasız geçiş izni vermektesiniz.

Bizleri ise karantina otellerine sevk ediyorsunuz.

Bir kısım çalışan, ailesini bırakarak güneyde kalmakta ve yine bir kısım çalışan da yine ailesini bırakarak karantina otellerinde kalmaktadır.

Birçok çalışan ne Kıbrıs’ın güneyinde kalma ne de karantina otellerinde kalma olanağına sahip değildir. Bu yüzden birçok kişi işsiz olarak beklemektedir.

“İşten durdurmalar başladı”

Onlarca kişi işsiz kalmıştır. İşyerlerimiz açık olduğundan dolayı işten durdurulma sebebi olarak devamsızlık gösterilmektedir.

Hiçbir tazminat alma hakkımız da olmamaktadır.
Yıllarımızı verdiğimiz işlerimizi kaybetmek bir yana, yıllarca biriken sosyal haklarımızdan da mahrum olmaktayız”











Başa dön tuşu