KıbrısManşet

Aşıksoy: Şimdi görev halkta ve açık sektör yöneticilerinde

Sosyal Adalet Hareketi ve Karantinasız Girişlere Hayır Grubu Sözcüsü Saffet Aşıksoy, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ve hükümetin, geç de olsa üzerine düşeni yaptığını vurgulayarak, şimdi görevin halkta olduğunu söyledi

Aşıksoy: Salgının yayılma hızını yavaşlatmalıyız

Aşıksoy’un açıklaması şu şekilde;

“Salgının yayılma hızını yavaşlatmalıyız. Yoksa hem sağlığımızdan hem de ekonomiden olacağız.

Sağlık Üst Kurulu ve hükümet geç de olsa üzerine düşeni yaptı. Mümkün olduğunca tam kapanma kararı alındı. Şehirler arası seyahatte sıkı denetim yapıldığına bizzat şahit oldum. Şimdi görev hem halkta, hem de kamu ve özelde açık olan yerlerin yöneticilerinde.

1️⃣ Halk, gerekmedikçe sokağa çıkmamalı, market gibi yerlerde maskesini düzgün takmalı ve hızlı bir şekilde işini bitirip evine dönmelidir.

2️⃣ Açık olan yerlerin yöneticileri, acil veya elzem işler haricinde, gereksiz yere çalışanları kapalı ofis alanlarına çağırmamalıdırlar.

Bir kurum veya işletmeye salgının sıçraması, hem kapanma süresini artıracak hem de o kurum veya işletmenin devre dışı kalmasına neden olabilecektir.

Bu da, hem devletin ekonomisine olumsuz yansıyacak hem de daha uzun süre kapalı kalmak zorunda kalacak özel işletmelerin iflasına neden olacaktır.

Bu kötü günlerden hep birlikte çabalarsak çıkabiliriz. Herkes kendini ve çevresindekileri korusun. Sağlıkla kalın”











Başa dön tuşu