KıbrısManşet

GKÇD: Hiçbir sendika çatısı altına girmeyi düşünmüyoruz

Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği (GKÇD), kuzeydeki hiçbir sendikaya katılmayı düşünmediklerini ve mücadelelerine kendi derneklerinin çatısı altında devam edeceklerini açıkladı

GKÇD: Biz sendikalara saygı duyuyoruz, onlar da derneğimize saygı göstersinler

Dernekten yapılan açıklama şu şekilde:

“Uzun yıllardır Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayıp, güneyinde çalışarak hayatını ve ailesinin geçimini idame ettiren biz çalışanlar, özellikle son 1 yıl içinde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle çok zor bir süreç içine girmiş ve büyük mağduriyetler yaşamaya başlamıştık.

Birlikte daha güçlü olabilmek adına 2020 yılının Ekim ayında, sadece bizlere ait olmasını istediğimiz ve sadece sesimizi daha güçlü duyurabilmemiz adına GÜNEY KIBRISTA ÇALIŞANLAR DERNEĞİ adındaki derneğimizi, büyük uğraşlar sonucu 25 Aralık 2020 tarihinde resmi olarak kurduk.

Bu tarihten itibaren de mücadelemize dernek sıfatı ile devam ettik.

Herkesin malumu olan son 3 aylık süreçte de, bizler için alınan eşiliğe aykırı kararlar karşısında, büyük bir mücadele örneği gösterdik.

Nihayet 22 Şubat’ta da tekrar tüm arkadaşlarımızın işlerine kavuşmasının önünü açmış olduk.

Bununla birlikte, gerek hükümet kanadı gerekse tüm kurum ve kuruluşlar da, derneğimizi kabul etti ve itibar görmeye başladı.

Bizler bundan sonraki süreçte de, birlikte mücadele gücünü artırmak adına, kuzeyde ve güneyde bizlere karşı oluşabilecek olumsuzluklara, tüm arkadaşlarımızla birlikte derneğimizin çatısı altında olacağız.

Hakkımızda daha önce de bazı basın organlarında aslı astarı olmayan ve tüm kitlemizi zan altında bırakan SENDİKA altında birleşme kararı aldığımız gibi haberler çıkmıştı.

Yine basın yolu ile gerekçeleri açıklamıştık.

Bugün basında çıkan aynı içerikli bir haber, tekrar açıklama yapmamıza sebep olmuştur. Burdan son kez duyuruyoruz ki; biz Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği üyeleri ve yönetimi olarak, kuzeyde hiç bir sendika çatısı altına girmeyeceğiz.

Bizler zaten güneydeki sendikalarda sendika üyesi olmamız nedeni ile kuzeydeki sendikaların bizlere bir avantaj veya dezavantaj sağlayabileceğine kanaat getirmemekteyiz.

Daha önce de dediğimiz gibi, tüm sendikal platformlara saygımız olmakla birlikte, onlardan da kurulmuş olan derneğimize saygı duymalarını rica ederiz.

Burdan bir kez daha tüm güneyde çalışan arkadaşlarımıza derneklerine sahip çıktıkları için teşekkür ederiz.

Aramıza her gün katılarak ailemizin büyüyerek güçlenmesine katkı koyan ve koyacak olan tüm güney çalışanı arkadaşlarımız, şimdiden hoşgeldiniz sefa getirdiniz.

TEK YÜREK TEK GÜÇ
BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”











Başa dön tuşu