KıbrısManşet

Özyiğit: 97 kişinin aşılanması bu kadar zor mu?

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eğitimde el yordamıyla hareket edildiğini vurgulayarak, özel okullarla devlet okullarının arasındaki uçuruma dikkat çekti

Özyiğit: Eğitim el yordamıyla yapılıyor

Aynı zamanda bir eğitimci olan Özyiğit, bugün mecliste yaptığı konuşmasında, eğitimde el yordamıyla hareket edildiğini söyledi.

Kendilerinin ve sivil toplum örgütlerinin zaman zaman teknolojik ürün bağışı yaptıklarını söyleyen Özyiğit, ancak bununla ilgili bir organizasyon olmadığını ve sıkıntının bu noktada yaşandığını kaydetti.

Online eğitime kaç öğrencinin katılıp katılmadığının da araştırılması gerektiğini belirten Özyiğit, denetlemenin önemine vurgu yaptı.

 “97 kişinin aşılanması bu kadar zor mu?”

Özel okullarla devlet okulları arasında uçurumun olduğunu, pandemi döneminde bu uçurumun daha da arttığını ifade eden Özyiğit, yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını söyledi.

Özyiğit, 8 Mart tarihinde özel eğitim okullarının aşılama yapılmadan açıldığını hatırlatarak, “97 kişinin aşılanması bu kadar zor mu?” sorusunu sordu.

Müsteşarın açıklamasını, Amcaoğlu’na sordu

Sağlık Bakanlığı müsteşarının, aşılanma yapılmadan okulların açılabileceği yönünde açıklamaları olduğunu kaydeden Özyiğit, ‘Aşılama tamamlanmadan okullar açılmayacak’ diyen Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’na bu açıklamayı sordu.

TC-KKTC arasında imzalanan bir protokolle, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin akademik işlevlerinin Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne devredildiğini hatırlatan Özyiğit, Yükseköğrenim Yasası’na göre yetkili kurumun YÖDAK olduğunun altını çizdi.

Özyiğit, imzalanan protokolün mecliste onaylanması gerektiğini kaydederek, oylarının ret olacağını da belirtti.











Başa dön tuşu