KıbrısManşet

Soysan: Bize yeni bina yaparsanız çıkarız dedik, proje tamamlandı

Mağusa Telekomünikasyon Dairesi binasının, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne verileceği iddiaları doğru çıktı, elçilikten bazı görevliler binaya giderek incelemelerde bulundu

Elçilik görevlileri binada keşif yaptı

Mağusa Telekomünikasyon Dairesi binasının, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne verileceği iddiaları son günlerce iyice ayyuka çıktı.

Özgür Gazete’nin edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden bazı yetkililerin, daireye giderek incelemelerde bulunması iddiaları daha da güçlendirdi.

Sendika üyesi çalışanlar rahatsız

Gazetemize ulaşan dairede örgütlü Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) üyesi olan çalışanlar, sendikanın duruma yeterince tepki göstermediğini savundu.

Dairenin devredileceği iddiaları ve elçilik yetkililerinin ziyaretinden rahatsız olan üyeler, bu rahatsızlıklarını sendikaya ilettiklerini belirterek, sendikasının yeterli tepkiyi koymadığını düşüncesinde olduklarını söyledi.

Soysan: İlk günden beri tavrımız nettir

Özgür Gazete’nin ulaştığı Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan ise sendikanın bu konudaki tavrının en başından bu yana çok net olduğunu belirtti.

Soysan, konunun ilk olarak iki yıl önce gündeme geldiğini hatırlatarak, o dönemde de eyleme gittiklerini ve grev kartını ortaya koyduklarını anlattı.

“Bina devletin ama…”

11 yıldır sendikanın başkanı olduğunu ve verdiği kavganın da ortada olduğunu belirten Soysan, TC Elçiliği’nin ilk olarak 2018 yılında binanın bir kısmını kullanmak istediğini söyledi.

Soysan, “Burasın devletin bir binası ama canı her istediğinde ‘ben binayı başkasına veriyorum, siz çıkın’ diyemez” dedi.

“Şiddetle karşı çıkmıştık”

TC Elçiliği ve Ulaştırma Bakanlığı ile talebin ilk iletildiği 2018 yılında görüştüklerini ileten Soysan, kendilerine bir teklif yapıldığını anlattı.

Soysan, binanın bir kısmını kullanmaları için personelin diğer odalara yerleştirilmesinin teklif edildiğini ama sendika olarak buna şiddetle karşı çıkarak, grev koyduğunu hatırlattı.

“Bize yeni bina yaparsanız ancak öyle çıkarız”

TC Elçiliği’nin, konumundan dolayı illa bu binayı kullanmak istemesi durumunda bazı şartlar ortaya koyduklarını anlatan Soysan, iki personelin bir arada çalışacağı bir ortamı asla kabul etmeyeceklerini her zaman belirttiklerini söyledi.

Soysan, “Telekomünikasyon Dairesi binası çok geniş bir arazi içinde. Biz de o dönem hem Ulaştırma Bakanlığı’na hem de TC Elçiliği’ne bir yazı yazdık. Arka tarafta yeni parsel olan araziye, bizim için yeni bir bina yapacaksınız, planlarını çıkacaksınız dedik” dedi.

“Proje yapıldı, ihaleye çıkılacak”

Soysan, bahse konu yeni Telekomünikasyon Dairesi binası projesinin yapıldığını ve ihaleye çıkma aşamasına geldiğini kaydetti.

Soysan, “Proje sendikanın takibindedir. Modeli ve planları da elimizdedir. Personele de gerekli bilgiyi geldik. Park yerlerine kadar her şey tamamen ayrıdır. Binamız yapılırsa, yeni binaya geçer ve bu binayı devlete teslim ederiz” dedi.

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu