KıbrısManşet

Barçın: Gerçeklerin gizlenmesine izin vermeyeceğiz

Ekonomist Devrim Barçın, Hayat Pahalılığı Ödeneği’nin durdurulmasının sadece kamu çalışanlarına yönelik bir durum olduğu algısının yaratılmak istendiğini ama bubnun gerçek olmadığını belgeleriyle ortaya koydu

Barçın: Gerçeklerin gizlenmesine izin vermeyeceğiz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Barçın, bütçede kaynak olduğunu ama özel sektör ve esnafa destek verilmemesinin hükümetin kendi ekonomi tercihi olduğunu belirtti.

Barçın, Yasa Gücünde Kararname ile 3 ay için geri ödenmemek üzere durdurulan Hayat Pahalılığı Ödeneği‘nin, yasade kamu çalışanlarını değil, 42 bin özel sektör emeklisini de kapsadığını açıkladı.

Barçın’ın açıklaması şu şekilde;

“GERÇEKLERİN GİZLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ !!!

Yasa Gücünde Kararname ile Hayat Pahalılığı Ödeneğinin Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2021 aylarına yönelik geri ödenmemek üzere durdurulmasını, hala daha ısrarla birileri sadece kamu çalışanlarına yönelik bir uygulama olarak lanse etmektedir.

Bu aldatmacalara inanmayın dostlar.

Sosyal Sigortalar Yasası ile Sosyal Güvenlik Yasası‘nda da bu yönde YGK çıkarılmış ve bu ödenek sayısal olarak kamu çalışanından daha fazla bu hakkı kullanan 42 bin özel sektörden emekli olup maaş alan Sosyal Sigorta Emeklilerini de kapsamıştır.

Bunu dile getirmiyorlar çünkü özel ve kamu çalışanın birlikte mücadele etmesinden korkuyorlar.

Diğer taraftan aynı uygulama UBP-HP döneminde yapılmış, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 ayına yönelik gerçekleşen %2.05 HP ödeneği kesilmiş ve başta 42 bin Sosyal Sigorta Emeklisi olmak üzere 100 Bine yakın kişinin bir daha da maaşlarına yansıtılmamıştır.

Buna da kimse ses çıkarmamış, yapılması gereken bir fedakarlık olarak görmüştür.

Ama bunları konuşan, söyleyen veya yazan yok dostlar.

Yaptıkları anlaşmalara binaen boş karantina odalarına bile günlük sadece 1 ODA İÇİN 123.75 TL, aylık 3.712 TL kaynak bulup yandaşlarına ödeme yapan, emekliliğine 1 yıl kalan akrabalarını müdür atayarak 195 Bin TL sadece ikramiye artışı sağlayan, iş hayatı bakımından milyonerlerin tüm mükellefiyetlerini yaptıkları YGK’lar ile devlete yükleyen, sağlık alanı dışında 300’e yakın ihtiyaç dışı geçici işçi alarak devlete yıllık 27 Milyon TL ek mükellefiyet yükleyen UBP, şimdi de artış değil alım gücümüzü koruyan HP ödeneğini bir daha geri vermemek üzere İKİNCİ KEZ KESİNCE buna ses çıkaran on binler mi suçlu oluyor ?

Peki ya 4 aydır kapalı olan sektördeki çalışanlara sadece BİR KEZ 1.500 TL ödenmesine ne demeli peki ?

BU BÜTÇEDE KAYNAK VARDIR, SORUN SİYASETİN EKONOMİK TERCİHİDİR.

UBP-DP-YDP HÜKÜMETİ TERCİHİNİ 100 BİNLERCE ÇALIŞANA KARŞI 3-5 LOBİCİDEN YANA TERCİH ETMİŞTİR DOSTLAR”











Başa dön tuşu