KıbrısManşet

Serdaroğlu: Yasa koyucular kendi yasağına uymadılar

Kamuda örgütlü altı sendika meclis önünde grev yapıyor

Açıklama yok.

Atan: Kavgaysa kavga, bu bir ekmek kavgasıdır

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan meclis önünde basın açıklaması yaparak bir milletvekilinin temaslı olmasından kaynaklı olarak çalışanların isyan ettiğini, nisap sorununu sağlamak için milletvekilinin evinden aranıp meclise getirilmesinden dolayı “Biz de mecliste grev koyduk” dedi.

Açıklama yok.

KAMUSEN Başkanı Atan, hayat pahalılığıyla ilgili mahkemeye gittiklerini vurguladı ve hükümetin artık ben yaparım olur tavrından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

 Atan “Kavgaysa kavga, bu bir ekmek kavgasıdır.” diyerek hayat pahalılığının dondurulması konusunda hak mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Serdaroğlu: Bu şekilde yöneteceklerse istifa etsinler

Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Başkanı Ahmet Serdaroğlu da, yasa koyucuların kendi yasağına uymadıklarını ifade ederek “Komite nisabını sağlasınlar diye meclis çalışanlarını riske attılar. Sendikalar olarak bu tip yaklaşımlara sessiz kalmayacağız. Hükümet toplumun sözüne dönüp baksın. Bu yönetme şekli ile bizleri yönetemezler. Bu toplum bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor. Bu şekilde yöneteceklerse istifa etsinler” diyerek tepki gösterdi.
Serdaroğlu, “Sağlık Bakanlığı’na buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Vatandaşa uygulanan vekile uygulanacak mı?” diye sordu.










Başa dön tuşu