Anayasaya aykırı olarak, Yasa Gücünde Kararname ile Hayat Pahalılığı Ödeneği‘ni durduran hükümet, muhalefetin itirazı üzerine yasa tasarısı hazırladı, komitede nisap sağlansın diye de Covid-19 temaslısı vekil Yassemin Öztürk‘ü meclise getirdi
Toros: Anayasaya aykırı olan karara itiraz ettik, yasa tasarısı olarak getirdiler
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Fikri Toros, Hayat Pahalılığı Ödeneği‘nin durdurulması konusunda meclis önünde eylem yapan sendikalarla konuşmak için meclis önüne çıktı ve yaşananları anlattı.
Toros, hükümetin, Anayasa’ya aykırı olarak Hayat Pahalılığı Ödeneği’ni 3 ay süreyle geri ödemesiz durdurma kararı almasına itiraz ettikleri ve bu yüzden kararın yasa tasarısı olarak meclise geldiğini söyledi.
Toros, “İtirazımız sonrası karar yasa tasarısı olarak 7 Nisan’da meclise geldi. İç tüzüğe göre, ivediliği olmayan yasa tasarılarının 20 gün boyunca, halkın bilgisine sunulmak üzere mecliste bekletilme zorunluluğu var. Bu süre dolmamış olmasına ve ivedilik almamalarına rağmen, tasarıyı bu sabah komiteye getirdiler” dedi.
“Hepimizi riske attılar”
Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Covid-19 temaslısı olduğunu bildiği halde, sırf komitede nisap sağlansın ve bu tasarı geçsin diye, UBP’li vekil Yasemin Öztürk’ün meclise geldiğini söyleyen Toros, herkesin sağlığının riske atıldığını ifade etti.
Toros, “Hem vekillerin hem de meclis çalışanlarının sağlığı bu şekilde riske atıldı. Duruma itiraz ettik. Komiteyi her şeye rağmen açmaya çalıştılar ama kabul etmedik ve Öztürk’ün gitmesini istedik” dedi.
Öztürk meclisten ayrıldı, komitede 3 kurumun bütçeleri görüşülüyor. Toros’un ifadesine göre muhalefet vekilleri, komitenin bir an önce dağılması ve konunun yarın genel kurulda konuşulması için suskun kalmayı tercih ediyor.
Özgür Gazete/Özel Haber