KıbrısManşet

AKP’nin stepnesi Bahçeli durur mu? O da hakaret etti

Türkiye‘deki iktidar partisi AKP‘nin stepnesi olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC Anayasa Mahkemesi‘nin Kur’an kurslarıyla ilgili kararını çarpıtarak, Kıbrıs Türk halkına ve yargısına hakaret edenler kervanına katıldı

Bahçeli: Rumların değirmenine su taşıyan kepazelik

Anayasa Mahkemesi’nin Kur’an kurslarının düzenlenmesini Milli eğitim Bakanlığ’nın izni ve devletin denetimine tabi tutan kararını, ‘Kur’an kursları kapatıldı’ diyerek çapıtan ve bunun üzerinden Kıbırs Türk yargısına ve toplumuna hakaret ve tehditler yağdıran sıradaki isim Devlet Bahçeli oldu.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada karar için, “Rumların değirmenine su taşıyan kepazelik” dedi.

“Anayasa Mahkemeleri çıbanbaşı ve sorun kaynağıdır”

“Bu mahkemeye nüfuz eden bağnazlığın ne laiklikle ne de din ve inanç hürriyetiyle alakası vardır” diyen Bahçeli, “Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesinin neresi laikliğe aykırıdır?” diye sordu.

Bahçeli’nin hadsiz sözleri şöyle;

“Allah kelamına yönelik bu saygısızlığın, bu nefretin neresinde laiklik vardır? Anayasa Mahkemeleri her yerde çıbanbaşı, her yerde sorun kaynağıdır.

KKTC Anayasa Mahkemesinin bu ilkel kararından dönmesi inancımıza ve insanlık onuruna saygının bir gereğidir”











Başa dön tuşu