KıbrısManşet

Bengihan: Stratejik dairelerde süresiz greve gideceğiz

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, rotasyonlu çalışma konusunda, hükümetin kendilerine Pazartesi gününe kadar cevap vermemesi halinde, stratejik dairelerde süresiz greve gideceklerini duyurdu

Bengihan: Tüm uyarılarımıza rağmen karantinasız girişleri başlattılar

Bengihan’ın yazılı açıklaması şu şekilde;

Covid 19 pandemisi nedeniyle ülkemizde uygulanan kapanmanın ardından 1 Temmuz tarihinde açılma ile birlikte vakalar hızlı bir şekilde artmaya başladı.

Sorumlu sendikacılık bilinciyle o günlerde yaptığımız tüm uyarılara rağmen hükümetin karantinasız girişler konusundaki ısrarı sonucu 75 günlük sıfır vakadan sonra dün itibarıyle toplam vaka sayısı 651’e ulaşmıştır.

“Sendikamız önerilerini yetkililere sunmuştur”

Salgının yayılmasının önlenmesi için  Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği sosyal mesafe kuralı büyük önem taşımaktadır.

Bu gerçekten hareketle sendikamız kamu kurum ve kuruluşlarında rotasyonla çalışma talebiyle uyguladığı iki günlük grev sonrasında çağrıldığı görüşmede önerilerini yetkililere sunmuştur.

Önerilerimizin Bakanlar Kurulunda değerlendirilip gerekenin yapılacağı sözü verilmesi ile grevimizi askıya almıştık.

“Sendikamıza hiç bir yanıt verilmedi”

Aradan geçen bir haftalık süreye rağmen hükümet tarafından sendikamıza olumlu veya olumsuz hiçbir yanıt verilmemiştir.

Bazı dairelerdeki ita amirlerinin  rotasyon uygulamasını  başlatmış olması UBP-HP hükümetinin ciddiyetten uzak keyfi yönetim anlayışının göstergesidir.

Açılma sürecinde yapmış olduğumuz uyarıların dikkate alınmaması neticesinde geldiğimiz durum ortada iken hükümetin hala “bildiğini okuma” tutumunda ısrar etmesi ile salgının  yayılacağı endişesi taşımaktayız.

“Gümrük Dairesi’nde 1 pozitif vaka çıktı”

Dün Gümrük Dairesi personeline yapılan test sonucunda bir pozitif vakanın çıkması ile bu endişemizde haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Tekrardan tamamen kapanma durumuna gelmemek için doğru zamanda gerekli tedbirler alınması gerekirken hükümet tam bir sorumsuzluk örneği sergilemektedir.

“Stratejik dairelerde süresiz grev”

Pazartesi günü mesai bitimine kadar Hükümetin bu konuda gerekli adımı atmaması durumunda  stratejik dairelerde süresiz grev ilan edeceğimizi vurgularız.











Başa dön tuşu