KıbrısManşet

Hasipoğlu: Daha önce de oldu. Anayasa şimdi mi çiğnenmiş olacak?

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, erken seçim tarihinin belirlenmesi için geçmişte olduğu gibi mecliste bir Ad-Hoc Komite oluşturulmasının doğru olduğunu, bunun Anayasa’ya aykırı olmadığını savundu

Hasipoğlu: Anayasa şimdi mi çiğnenmiş olacak?

Hasipoğlu BRT’de katıldığı programda yaptığı açıklamada muhalefete tepki göstererek, muhalefetin tutumunu ‘tehditkar’ olarak niteledi ve bunun doğru olmadığını savundu.

Hasipoğlu, “Şimdiye kadar bu komiteler kurulur kendileri de yer alırken Anayasa çiğnenmedi de şimdi mi Anayasa çiğnenmiş olacak?” dedi.

“Muhalefet tehditkar tutum sergiliyor”

Muhalefetin tutumunu ‘tehditkar’ olarak niteleyen Hasipoğlu, bunun doğru olmadığını savundu.

Hasipoğlu, 27 milletvekilinin 3 Nisan 2022’de erken seçim yapılmasına onay verdiğinden dolayı, Meclis iradesinin de bu yönde olması gerektiğini savundu.

Hasipoğlu, “Muhalefetin bunu engellemeye çalışması anti demokratik, çoğulculuk ilkesi ile bağdaşmayan bir tutumdur” dedi.

“Ülke gerçeklerini dikkate almamız gerek”

“Pandemi ağır koşullarda devam ederken, seçim için bu acele tavrı anlamak mümkün değil” ifadelerini kullanan Hasipoğlu, UBP’nin, hiçbir zaman seçimden kaçmadığını ama ülke gerçeklerinin de dikkate alınmasını gerektiğini söyledi.

Hasipoğlu, “Bizim, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiğimiz anlayışı biz de muhalefetten bekliyoruz” dedi.











Başa dön tuşu