KıbrısManşet

Tören, farklı yerlerde kurulan stüdyolarda gerçekleşti

Oscar Ödül Töreni, (93. Akademi Ödülleri), bu yıl dünyanın farklı yerlerine kurulan stüdyolarda gerçekleşti

Oscar alan ilk Asyalı kadın oldu

Chloé Zhao ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü aldı. En iyi film ödülü, Nomaland’e, En iyi yönetmen ödülü de Chloé Zhao’ya verildi. bu kategoride Oscar alan ilk Asyalı kadın oldu.   Asya kökenli Chloé Zhao’nun yönetmenliğini yaptığı film 60’lı yaşlarda bir kadının ekonomik krizden sonra Nevada’daki bütün malvarlığını kaybedip bir karavan alarak ABD’nin batı eyaletlerini dolaşmasını konu alıyor.

Zhao: Cesaret ve inanca sahip olanlar için alıyorum

Chloé,ödülünü alırken yaptığı konuşmada, “Bu ödülü, ne kadar zor olursa olsun içlerindeki iyiliğe ve birbirlerinin içindeki iyiliğe tutunmak için cesaret ve inanca sahip olanlar için alıyorum.” dedi.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü de Anthony Hopkins’e verildi

 

Öte yandan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü “The Father” filmindeki rolüyle Anthony Hopkins kazandı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü “Minari” filmindeki rolüyle Yuh-Jung Youn kazanırken, En iyi Yardımcı Erkek oyuncu ödülüne “Judas and the Black Messiah” filmindeki rolüyle Daniel Kaluuya layık görüldü.

Oscar’da verilen diğer ödüller ise şu şekilde:

En İyi Uluslararası Film:  “Another Round” (Danimarka) En İyi Belgesel: “My Octopus Teacher” En İyi Animasyon Filmi: “Soul” En İyi Kısa Animasyon: “If Anything Happens I Love You” En İyi Kısa Belgesel: “Colette” En İyi Film Müziği: “Soul” En İyi Özgün Şarkı: “Fight For You” (H.E.R, Tiara Thomas, D’Mile) En İyi Özgün Senaryo: “Promising Yound Woman” En İyi Uyarlama Senaryo: “Father” (Florian Zeller, Christopher Hampton) En İyi Görsel Efekt: “Tenet” En İyi Sinematografi: “Mank” En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: Ma Rainey’s Black Bottom En İyi Kostüm Tasarımı: Ma Rainey’s Black Bottom En İyi Yapım Tasarımı: “Mank” En İyi Film Montajı: “The Sound of Metal”











Başa dön tuşu