KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Öksüz: Sağlık Bakanlığı eczacının gününde, eczacının yanında yok

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, bugün sektörde bulunan tüm eczacılar ve emekçiler adına Kalkanlı’da kendilerine tahsis edilen anı ormanına 10 bin fidan dikti

“Sağlık Bakanlığı eczacının gününde, eczacının yanında yok”

 Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz,  2020 yılında Kalkanlı’da çıkan büyük orman yangını sonrası Orman Dairesi tarafından Eczacılar Birliği’ne tahsis edilen arazinin tekrar kazandırılması için girişim başlattıklarını belirterek fidan dikim erkinliğinde Sağlık Bakanlığı’ndan hiçbir yetkilinin bulunmamasını eleştirdi.
Öksüz, etkinlikte yaptığı konuşmada “Gönül isterdi ki bağlı bulunduğumuz Sağlık Bakanlığı da yanımızda olsun. Eczacılık sektörü pandemi döneminde en ön safta görev aldı ancak bakanlık kapımızı çalıp da eczacının sorunu nedir diye bile sormadı.
Pandemi döneminde devlet eliyle eczaneler kapatıldı. Bunların mücaelesini verdik şimdi de bir meslek yasası mücadelesi veriyoruz. Öyle bir meslek örgütü düşünün ki kendi üyesini bile denetleme yetkisi yoktur.
Bize en büyük destek İlaç ve Eczacılık Dairesi‘dir. Eczacılık sektörüne destek verecek olan en üst merci konumundaki Sağlık Bakanlığı ise eczacının gününde eczacının yanında yok” dedi
Etkinlikte 25’inci ve 50’nci yılını dolduran eczacılara onur plaketii verildi.










Başa dön tuşu