KıbrısManşet

Derya: Kimin hangi baremden emekli olacağı hesaplarıyla atamalar yapılıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, milletvekillerinin ve bakanların görevlerini istismar etmesine yönelik herhangi bir cezai yaptırım olmadığını söyledi

Derya: Bakan ve vekillerinin ailelerinin atamaları bitmek bilmiyor

Ülke Gündemi programında Levent Kutay‘ın sorularını yanıtlayan CTP milletvekili Derya, devletin kaynaklarının kısıtlı olduğu, pandemiyle boğuşulduğu ve işletmelerin kapandığı bir dönemde, hükümetin atamalara devam ettiğine işaret etti.

Derya, “Kimin hangi baremden emekli olacağı hesabı üzerinden atamalar yapılıyor. Üstelik göstere göstere yapılıyor. Ahbabımdır, oğlumdur, kızımdır, dünürümdür diye diye bakan ve vekillerin ailelerinin atamaları bitmek bilmiyor” dedi.

“Balık baştan kokuyor zaten. Buradan anarşi çıkar”

Böyle bir noktada toplumun adalet duygusunun kalmayacağını belirten Derya, toplumun kendisini adalet mekanizmalarına uymaya mükellef hissetmeyeceğini de anlattı.

Derya, “Balık baştan kokuyor zaten. Yöneten kurallara uymuyorsa, ben niye uyayım diyor. Buradan anarşi çıkar, kaos çıkar, hukuk düzeni kalkar, güvenlikçi bir toplum çıkar. Çünkü suç oranı artar, polis devleti gelir bunu üzerine. Bunu öngörerek davranmak lazım” ifadelerini kullandı.

“Bu tahribat, yıkıcı bir sonuç üretmek üzerinden yapılıyor”

Bugün iktidarda olanların, yarattıkları tahribatın, 20-30 sene boyunca sürebileceğini hesap ederek davranması gerektiğine dikkat çeken Derya, tam tersine gündelik hesaplarla hareket edildiğini savundu.

Derya, “Bunu söylediğim için üzgünüm ama bunu eleştiri olsun diye değil, tespit olsun diye söylüyorum. Çünkü bu memleket adına bu anlamda çok kaygılanıyorum. Aynı gemideyiz ve partisi farketmeksizin herkes adına kaygılanıyorum. Çünkü bu tahribat, yıkıcı bir sonuç üretmek üzerinden yapılıyor” dedi.

(Çözen ve Haberleştiren: Özgür Gazete)











Başa dön tuşu