Kıbrıs

Tatar: Kapalı Maraş için açılma sürecine girdik

Başbakan Ersin Tatar bugün TRT Haber’e konuk olarak, Kapalı Maraş’ın açılması konusunda açıklamalarda bulundu 

Tatar: Envanter çalışmasını bitirme noktasındayız

Başbakan Tatar, Kapalı Maraş’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde olduğunu ve Dışişleri Bakanlığı’nın, envanter çalışmasını bitirme noktasına geldiğini söyleyerek, “Açılma sürecine girdik” dedi

Dünyanın en güzel sahil şeridinin Kapalı Maraş’da olduğunu belirten Tatar, bu saatten sonra Maraş’ın mutlaka açılması gerektiğini söyleyerek, “Buradaki yerler, Osmanlı döneminde vakıf mallarıydı, İngiliz döneminde ruhuna aykırı olarak dağıtıldı” dedi.

“300’e yakın başvuru var”

Kapalı Maraş’da bulunan malların akibetinin, Taşınmaz Mal Komisyonunda etraflıca görüşüleceğini, kimsenin haklarına halel gelmeksizin, malların hak sahiplerine iade edilmesini önemsediklerini belirten Tatar, hem insan hakları bakımından Rumların da, İngilizlerin de Amerikalıların da buradaki mallarına kavuşmalarını istediklerini söyledi.

“Rum Yönetimi kendi vatandaşını tehdit ediyor”

Rum Yönetimi’nin, vatandaşlarını, Kapalı Maraş’taki mallarının iade edilmesi için başvurmamaları konusunda tehdit ettiğini ileri süren Tatar, “Onların vatandaşlarına uyguladığı politika başvurmamaları yönünde. Bunlar siyaset oyunlarıdır” dedi.

Tatar sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Mağusa’nın, Kapalı Maraşa yayılması ve turizme açılmasıyla KKTC daha da güçlenecektir. Bize bundan sonra düşen görev, KKTC’yi dünyaya tanıtmaktır. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız”  











Başa dön tuşu