KıbrısSürmanşet

KAMUSEN Başkanı Atan’dan 19 Mayıs mesajı

Kıbrıs Türk Kamu Emekçileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Atan: Kurtulmak ve yaşamak için çalışan, çalışmak zorunda olan bir halkız

Atan yazılı açıklamasında, yedi düvelin yok etmeye çalıştığı bir halkın, Atatürk sayesinde küllerinden yeniden doğduğunu vurgulayarak, bugünün gençliğe armağan edilmesinin boşuna olmadığını belirtti.

Atan’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Tam her şey bitti derken 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir ulusun kaderini değiştirdi.

İstanbul’da biten umutlar, onun liderliğinde Anadolu’da Türk halkının bağrında yeniden filizlendi. 102 yıl önce bugün yazılan o destan bir ulusun kaderini değiştirmekle kalmadı, Kıbrıs Türk halkının da ilham kaynağı oldu.

Yedi düvelin yok etmeye çalıştığı bir halk, küllerinden yeniden doğdu.

Bu kutlu günün gençliğe armağan edilmesi boşuna değildir. Çünkü vatan ancak o gençliğin elinde yükselecek, bitmeyen düşman akınlarına, o gençlikle direnecektir.

Kamusen olarak biz de bugün emeğin, alınterinin, üretenin yanında mücadele verirken, Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefte yürümekten bir an olsun geri durmuyoruz.

Emek mücadelesinin vatan mücadelesi kadar önemli olduğunun bilinciyle yarınlarımız olan gençlerimize daha güzel bir ülke bırakmak için çabalıyoruz.

Ulu Önder’in söylediği, “Kurtulmak ve yaşamak için çalışan, çalışmak zorunda olan bir halkız. Bundan dolayı her birimizin hakkı vardır, yetkisi vardır.

Fakat çalışmak sayesinde bir hakkı kazanırız. Yoksa arka üstü yatmak ve ömrünü çalışmadan geçirmek isteyen insanların bizim toplumumuzda yeri yoktur,hakkı yoktur” sözünü bir an olsun aklımızdan çıkarmıyoruz.

Kıbrıs Türk halkının emekçileri olarak Mustafa Kemal’in sözlerinde olduğu gibi kurtulmak ve yaşamak için çalışmak zorunda olan bir halk olduğumuzu da bugünün gençlerine hatırlatmayı görev sayıyoruz”











Başa dön tuşu