KıbrısManşet

Adalı cinayeti için soruşturmaya gerek yok demişlerdi

Türkiye’nin, suç örgütü lideri Sedat Peker‘in kardeşi Atilla Peker’in itiraflarından sonra Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma başlatması, hükümeti geri vites atmaya mecbur bıraktı

Tatar ve Saner geri vites atacak

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ersan Saner, Ankara hükümeti ve AKP yetkililerini kızdırmamak için Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma başlatılmasına karşı çıkmış ve cinayeti küçümseyen açıklamalar yapmıştı.

Türkiye’nin uzun süre sessiz kalmasını, soruşturma açmayacağı şeklinde yorumlayan Tatar konuyla ilgili açıklamasında, faili meçhul bir cinayet için, “Abartacak bir şey yok, suç unsuru varsa bir şekilde ortaya çıkarılır” demişti.

Saner ise vicdan sorgulayan şekilde, “25 yıl önce yaşanmış ve kapanmış bir olay. Madem soruşturma yapılacak bir şey vardı, muhalefet kendi iktidarında soruştursaydı” ifadelerini kullanmıştı.

Şimdi ne diyecekler?

Tatar ve Saner’in Ankara hükümeti ve AKP’yi kızdıracak için yaptıkları bu açıklamalardan sonra Türkiye sürpriz şekilde Kutlu Adalı soruşturması başlattı ve KKTC makamlarından da bilgi ve belge isteyecek.

Tatar ve Saner’in bu durumda nasıl bir geri vites yaparak, soruşturma yapılması gerektiğini vurgulayacak, merak konusu.











Başa dön tuşu