KıbrısManşet

Özersay: Kıbrıs Türk siyasi tarihinin en önemli olaylarından biridir

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün‘ün yaklaşık 2 yıldır meclise gelmeden maaş aldığını ve yargılanacağı için ülkeye giremediğini hatırlattı

Özersay: Kıbrıs Türk siyasi tarihinin en önemli olaylarından biridir

Özgür Haber‘de Pınar Barut‘un sorularını yanıtlayan Özersay, Hüseyin Özgürgün ile ilgili iddiaların yargıya taşınmazı ve dokunulmazlığının kaldırılması için Halkın Partisi’nin çok mücadele ettiğini anlattı.

Özersay, seçimlerde birinci parti çıkmış bir partinin başkanının, banka hesaplarını açıklayamadığı ve hesap veremediği için şu an memlekete giremediğini hatırlattı.

“Bu Kıbrıs türk siyasi tarihinin en önemli olaylarından biridir” diyen Özersay, bu kişinin ülkeye gelmesi dahilinde bankadaki milyonlarının hesabını vermesinin bir mecburiyet olduğunu vurguladı.

Özersay, “Bu ülkede yaşayan bir başbakanın, birden bire mal varlığını şişirmesi, katlar, yatlar alması mümkün değildir. Hesap verebilir bir siyasetin ülkede var olması gerekir” dedi.

“Sorumlusu utanç duygusunun yoksunu olan 3 partidir”

Özersay, dokunulmazlığının kaldırılması ve yargı yolunun açılmasıyla birlikte, adaya gelmeyi reddeden ve meclise istifasını yollayan Özgürgün’ün, milletvekilliğinin sürmesinin ve maaş almaya devam etmesinin sorumlusunun 3 parti olduğunu vurguladı.

Özersay, “Özgürgün’ün istifasının kabul edilmemesi 3 partinin suçudur. Meclisin geneli değil sadece UBP-YDP-DP’nin verdiği oylarla sağlanmıştır. Meclisin kapısından girmeyen bir insana bunun sağlanması utanç duygusundan yoksunluğun sebebidir” dedi.

“3 parti aslında kendi çıkarlarını korumuştur”

Özersay Özgürgün ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclis başkanına mazeret iletiyormuş, rapor gönderiyormuş. Sosyal medyada spor yapan, ödül alan fotoğraflarını gördüğümüz bir insanın ne mazereti olabilir? Özgürgün istifasını yollayarak tek doğru şeyi yapmıştır.

Ama 3 parti bunu kabul etmeyerek, aslında kendi çıkarlarını korumuştur. Sadece bir partinin mücadelesi değildir hesap verebilirlik mücadelesi. Her partinin mücadele etmesi gerekir”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu