KıbrısManşet

SON DAKİKA: Anlaşma sağlandı, hayvancıların araçlı eylemi sona erdi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları anlaşmanın sağlandığını ve eylemin sona erdiğini açıkladı

Çavuşoğlu: Günlük çözüm değil sistemi konuşacağız

Çavuşoğlu, günlük çözüm değil sistemi konuşacaklarını belirterek, “Sistemin yeniden gözden geçirilmesi için çalışmaya mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Komitelerin kurulup çalışacağını belirten Çavuşoğlu, ilk kez bu noktaya geldiklerini vurguladı ve şunları söyledi:

“İlk kez bu noktaya geldik, sistemi yeniden kurgulamaya başladık, umut ederim ki hayırlı olacak bu süreç. Bundan sonra hayvancılarımız da eylem yapmak zorunda kalmayacak. Hayvancılara karşı ‘onu veremem, bunu veremem’ şeklinde bir tavır da olmayacağız”

Naimoğluları: Araçlı eylemimizi sonlandırıyoruz

Toplantıda konuşan Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Naimoğluları: Biz hak aramak için burda olduklarını söyledi ve polisin yollarını kesmesinden yakındı.
Canları öyle istediği için eylem yapmadıklarını ve hayvancının da kolay kolay eylem yapmayacağını söyleyen Naimoğulları, haklarını aramak için her yolu deneyeceklerini belirtti.
Naimoğulları, “Bedavaya süt vermekten yorulduk, Dolar’dan dolayı yem fiyatı artıyor. Dövizdeki yükselişte belki hükümetin suçu yok ama hükümetler bugünler için var.
Mustafa Baflı










Başa dön tuşu