KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Saner’den, Sonbahar aylarına kadar halkın yüzde 70’inin aşılanmış olacağı iddiası

Başbakan Ersan Saner, Türkiye’den aşı temini konusunda basın açıklaması yaptı

Saner: Bu akşam adaya 50 bin doz Sinovac aşısı geliyor

Saner açıklamasına, “Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bu akşam saatlerinde ülkemize 50 bin doz Sinovac aşısı geliyor. Anavatan Türkiye’mize ve Sayın Erdoğan’a halkım adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek başladı.

Türkiye’den yapılan aşı desteğinin Sonbahar aylarına kadar halkın en az yüzde 70’ini aşılama hedefinde olduğunu belirten Saner, bu bağlamda 50 bin doz Sinovac aşısı bu akşam ülkemize gelmiş olacağını duyurdu.

Saner’in basın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Bu 50 bin doza ilaveten aşılama işlemi devam ettikçe önümüzdeki dönemlerde yeni partilerin ülkemize gönderilmesi söz konusu olacak.

Hedef, Covid-19 salgını ile başarılı bir şekilde sürdürülmekte olan mücadeleyi en iyi şekilde sonuçlandırmak, Sonbahar aylarına kadar halkımızın en az yüzde 70 aşılanmasını sağlamak ve yükseköğrenim ile turizm sektörlerinin tam kapasite devreye girmelerini temin etmektir.

Covid-19 ile mücadelemizde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da yakın ilgileri nedeniyle teşekkür ediyorum.

Kıbrıs’ın kuzeyi bu süreci Türkiye’nin destekleriyle başarıyla tamamlayacaktır.”











Başa dön tuşu