KıbrısManşet

Kimlerin arsalarına elektrik alt yapısı yapıldı?

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Müdürü Gürcan Erdoğan’ın, Maliye Teftiş Kurulu raporlarınca belirlenen, kişiye özel arsaların elektrik alt yapısını usulsüzce yaptırması mahkemeye taşınıyor

“Erdoğan talimat verdi, biz yaptık”

Maliye Teftiş Kurulu rapolarına yansıyan bilgiler, kurumda yapılan usulsüzlükleri bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Rapora göre, UBP-DP hükümeti döneminde Kıb-tek Yönetim Kurulu kararıyla 22 (16+6), kurum müdürü Gürcan Erdoğan’ın özel talimatıyla da 2 aydınlatılma projesi kararı alındı.

Karayolları talep etmedi

Normal prosedüre göre ise Karayolları Dairesi’nin, aydınlatılmasını istediği kavşaklar için Kıb-tek’e başvurması, proje yapılırsa da bedelini kuruma ödemesi gerekiyor.

Ama kurumun ve Erdoğan’ın kendi kendine aldığı kararlar sonrası, 127 bin STG + 6 bin 682 Sterlin’i bulan (1 milyon 630 bin TL) proje bedelini Kıb-tek yani vatandaş ödemiş oldu.

Kimlerin arsalarına elektrik alt yapısı yapıldı?

Ama usulsüzlük bununla sınırlı değil.

Aydınlatma adı altında arsalara elektrik götürüldü. Sadece kavşaklar değil, belli kişilerin arsalarının elektrik alt yapısı yapıldı, arsaların olduğu yollar aydınlatıldı.

Bu sayede özel mülk olan ve mal sahibi tarafından yapılması gereken arsaların elektrik alt yapısı da, kurum tarafından finanse edilmiş oldu.

İddiaya göre, Erdoğan’ın elektrik alt yapısını yaptığı arsaların arasında, UBP’li isimlerin akrabaları ve kurum çalışanları var.

Erdoğan’ın özel talimatı var

Yönetim Kurulu kararıyla yapılan 22 projenin hiçbirinde oybirliği kararı yok.

Yönetim Kurulu dışında, kurum müdürü Erdoğan’ın da şahsen talimat vererek yaptırdığı 2 proje var. Toplam maliyeti 6 bin 682 Sterlin (81 bin 520 TL).

ozgur_gazete_kibris_manset_kib_tek_gurcan_erdogan9

Konuyla ilgili Maliye Teftiş Kurulu raporlarına yansıyan personel ifadelerinde de, “Erdoğan talimat verdi, biz yaptık” sözleri dikkat çekiyor.

Özersay savcılığa ve polise şikayet etti

Dönemin Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay da konuyla ilgili Maliye Teftiş Kurulu’nun, ‘Mevzuata aykırı uygulama yapıldı’ dediği raporunu savcılığa ve polise götürdü ve şikayette bulundu.

2 yıl sonra konuyla ilgilenmeye başlayan polis, geçtiğimiz aylarda Kıb-tek’e giderek ilgililerden tek tek ifade aldı. konunun mahkeme aşamasına geldiği öğrenildi.

Tüm bunlar olurken Arıklı ne yapıyor?

‘Vurgunu durduracağım’ diyen Enerji Bakanı Erhan Arıklı ise usulsüzlükleri arşa çıkan Erdoğan’ı görevde tutmaya ve kendisine yakın olan basınla güzelleme yapmaya, ‘Kiraz ucuzlayacak’ demeye devam ediyor.

Arıklı’nın bu zamana kadar herhangi bir usulsüzlükle ilgili bir şikayeti ya da soruşturma başlatılması için bir başvurusu bulunmuyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu