KıbrısManşet

Arter:Çevre temizliği bizim için çok önemli

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kapalı Maraş’ta iki plajı açacaklarını ve plajların birinde ‘Millet Bahçesi’nin olacağını duyurdu. Arter ayrıca çevre temizliğinin kendileri için çok önemli olduğunu savundu

Arter: Maraş’ı hafta sonu 2 bin kişi ziyaret etti

Anadolu Ajansı’na (AA) konuşan Arter, geçiş kapılarının 4 Haziran’da Covid-19 tedbirleriyle açılmasının ardından hafta sonu 2 bin kişinin Maraş’ı ziyaret ettiğini belirtti.  Arter, bu 2 bin kişi arasında KKTC vatandaşlarının da yer aldığını söyledi.

Arter, “Ümit ederim Maraş açılımı, Kıbrıs müzakere sürecinde pozitif bir etki yaratarak her iki tarafın da masada anlaşmaya doğru ilerlemesine bir katkısı olur.” diye konuştu.

“İşin teknik kısmındayız”

Maraş’ın kademeli açılma sürecinin siyasi kararla başladığını ifade eden Arter, Mağusa Belediyesi olarak işin teknik kısmında olduklarını kaydetti.

Arter, “Maraş’ta iki plajı bu yıl, yaz sezonuyla birlikte insanların hizmetine açıyoruz. Buraya herkes gelebilecek. Bir plaj ‘Millet Bahçesi’ ya da ‘piknik alanı’ diye anılan alanda, 500 metreye yakın bir plaj olacak. Burada 250 şemsiyeyi biz yerleştirdik. İlerleyen günlerde büfeleriyle birlikte tam manasıyla insanların kullanacağı bir plaj olacak.” dedi.

Çevre temizliğinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Arter, Kıbrıslırum ortaokulunun önündeki alanın Mağusa Belediyesi tarafından temizlendiğini, yapısına ve mimarisine dokunmadan temizliği yapılan alanın “çay bahçesi” olarak değerlendirileceğini kaydetti.

“Bu çalışmalarımız da devam edecektir”

Arter, “Maraş’ta ziyarete açılan iki caddede de şeritler çekilmiştir. Kimsenin özel mülküne giriş ve müdahale söz konusu değildir. Rum halkının bundan rahatsızlık duymasına gerek yoktur. Bizim yaptığımız kamuya ait yerlerde temizlik ve düzenlemedir. Bu çalışmalarımız da devam edecektir.” diye konuştu.

Maraş içerisinde yer alan Bilal Ağa Mescidi’nde de restorasyonun sürdüğünü belirten Arter, restorasyonun ardından mescidin ibadete açılacağını duyurdu.

Arter, Türkiye’den Maraş’ın açılma sürecinde yeterli desteği gördüklerini ifade ederek özellikle başlangıçta TOKİ’nin teknik ve personel anlamında büyük katkısının olduğunu kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Mağusa Belediyesinin “kardeş şehir” olduğunu anımsatan Arter, hem Maraş’ın açılım sürecinde hem de diğer konularda iş birliklerinin olduğunu söyledi.

Arter, “Çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir. Umarım hem KKTC’ye hem de Kıbrıs için hayırlara vesile olur.” diye konuştu.











Başa dön tuşu