KıbrısManşet

Çağman’ın istifa bilmecesi bugün çözülecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, yakın çevresine istifa edeceğini söylediği halde, dün Başbakan Ersan Saner’le olan görüşmesi sonrası basına açıklama yapmadı, istifa düğümü çözülemedi

Çağman neden net değil?

Bakan Çağman’ın, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin, İş Yasası ve Toplu İş Sözleşmesi’ndeki hakları budama gişiriminden rahatsız olduğu biliniyor.

Buna ortak olmak istemediği halde yasayı meclise getiren ama değişikliğin ne olduğu sorusuna bir türlü cevap veremeyen Çağman‘ın istifa bilmecesi de, hali hazırdaki hükümetin ‘azınlık hükümeti’ olması hasebiyle çözülemiyor.

Çağman’ın yerine Denktaş mı geliyor?

Özgür Gazete’nin de dün gündeme taşıdığı iddialar arasında, Bakan Çağman’ın istifa kararının kesin olduğu ve kendisinden boşalacak olan bakanlık koltuğuna da DP Milletvekili Serdar Denktaş’ın geleceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Çağman da mecliste kalıp, Azınlık Hükümeti’ne desteğini sürdürecek.

Ama tüm bunların yanında dün Başbakan Saner‘le istifasını sunmak üzere görüşen Çağman, görüşme çıkışı basına açıklama yapmadı.

Saner ise ‘İstifasını sunmadı, rutin bir toplantıydı‘ diyerek, adeta toplumun aklıyla alay eder gibi basını savuşturmaya çalıştı.

Peki ne olacak?

Tüm bu yaşananlar ve iddialar sonunda hala Çağman’ın istifa edeceği ve yerine de Denktaş’ın geçeceği ihtimali çok yüksek.

Çağman daha önce de ‘YDP’lileri Bakan yapmam’ demişti

Bakan Çağman’ın doktor kimliğini daha çok benimsediği ve siyasete de Denktaş’la olan hukukundan dolayı, ısrarlar neticesinde girdiği biliniyor.

Çağman, Azınlık Hükümeti kurulmadan önceki sözleriyle de çok hatırlanıyor.

Çağman o dönemler, ‘Arıklı ve Zaroğlu’nun benim oyumla Bakan olmasına asla müsaadem yoktur‘ demiş, ardından da hükümet ortağı ve o hükümetin bakanı olmuştu.











Başa dön tuşu