KıbrısManşet

Sorakın: Tatar, fetihçi anlayışıyla dünya gerçeklerinden uzaklaşıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Antalya Diplomasi Formu‘nda konuşan ve  “Egemenliğimiz tanınmadığı sürece Rumlarla resmi görüşmelere başlamayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ı eleştirerek, “Cenevre Zirvesi’ndeki tutumuna aynen devam ediyor” dedi

Sorakın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tatar’ın yürüttüğü fetihçi anlayış ve ayrılıkçı taksim politikası ile Kıbrıs Türk halkının dünyadan soyutlanacağını hiç hesaba katmadığını ve bunu umursamadığını  söyledi.

Sorakın’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tamamı şöyle:

Antalya Diploması Formu‘nda konuşan Sn.Tatar, “Egemenliğimiz tanınmadığı sürece Rumlarla resmi görüşmelere başlamayacağız” diyor.

Öte yandan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute, ortak zemin görmezse başka bir gayrı resmi toplantı tavsiye etmeyeceğinin haberleri dolaşıyor.

Sn Tatar’ın Cenevre Zirvesi’ndeki tutumu aynen devam ediyor. Sn Tatar hiçbir ihtimal olmadığı halde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden tanınma bekliyor. Bile bile, ısrarla ve inatla görüşmelerin başlamaması için elinden gelen bütün çabaları gösteriyor.
Fetihçi bir anlayış ve ayrılıkçı taksim politikası ile Kıbrıs Türk halkının dünyadan soyutlanacağını hiç hesaba katmıyor veya umursamıyor.
En gerçekçi çözüm, BM parametreleri kapsamında iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitlik temelinde federal çözümdür. Kıbrıs Türk halkını uluslararası hukukla buluşturacak olan da budur.
Sn Tatar, bu anlayışla Kıbrıs Türk halkını 1950’lerin karanlık yıllarına taşıyacaksınız.
Hazır dünya gerçeklerinden uzaklaşmışken milyonlarca lira harcama yapılarak yapılacak olan sarayınıza kapanın ve dört buçuk yılınızı zevkusefa içerisinde orada geçirin.










Başa dön tuşu