KıbrısManşet

Sucuoğlu: Arıklı’nın söylemlerinden çark etmesi komiktir

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Basbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın kendisi ile ilgili sarf ettiği cümlelerin nedeninin, Arıklı’nın kendisine güveni olmaması olduğunu söyledi

Sucuoğlu: Arıklı’nın çark etmesi komiktir

Kıbrıs Postası’nda Gökhan Altuner’in konuğu olan Sucuoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ‘Faiz Sucuoğlu UBP Genel Başkanı olursa ben hükümetten çekilirim’ dediğini hatırlatarak, Arıklı’nın sonradan çark ettiğini söyledi.

Sucuoğlu, “Düşünmeden ortaya atması ve sonrasında da ‘Bu benim şahsi düşüncemdi partimi bağlamaz’ demesi komiktir. Bir iddiada bulunacaksanız, altının dolu olması gerekir. Bu taktikler soğuk savaş döneminin taktikleridir. Halk artık bunlarla alay eder” dedi.

“Kendilerine güvenmedikleri için Türkiye’yi bahane ediyorlar”

Kurultay yarışlarına kendisine güvenenlerin katılması gerektiğini söyleyen Sucuoğlu, ‘Türkiye beni sever’ demenin ayıp ve Kıbrıs Türk halkına hakaret olduğunu vurguladı.

Sucuoğlu, “Belli odaklar kendilerine güvenmedikleri için Türkiye’yi bahane ediyorlar. Bu yarışlara kendisi güvenenler katılmalı. Başbakan yardımcısının çıkıp ‘Sucuoğlu’nu Türkiye istemiyor’ demesi altı boş bir ifadedir. Nitekim 24 saat sonra da çark etmiştir. Bu söylemler hiç kimseye yakışmaz” dedi.











Başa dön tuşu