KıbrısManşet

Vatandaşlar uzayan kuyruklardan şikayetçi

Kıbrıs Cumhuriyeti, tek taraflı aldığı siyasi bir kararla sınır kapılarındaki kontrolleri artırdı.

Son dönemde sınır kapılarında, özellikle de Metehan karşısında, karşılıklı geçiş yapmak isteyen kişilerin detaylı kontrol edilmesinden kaynaklanan uzun kuyruklar vatandaşların tepkisine neden oldu

Sınır kontrol noktalarında personel eksikliği yaşanıyor

Politis “Barikatlardan Geçişler Konusunda Şikâyetler” başlıklı haberinde “Artık gerek Kıbrıs’ın kuzeyine gidenlere, gerek Kıbrıs Cumhuriyeti’ne gelenlere kontroller uygulanıyor” yorumunda bulundu.

Şikâyetlerde ifade edildiğine göre ‘gerek bilgilerin kaydedilmesi gerek cezalı durumda olunup olunmadığı ve benzer şeyler kontrol ediliyor” denildi.

Gazete geçiş yapanların, Rum sınır kontrol noktalarındaki personel azlığından da şikâyet ettiğini, kapılarda 1-2 polis görevlendirilmiş olmasının kişilerin saatlerce beklemesine, sıkıntı çekmesine neden olduğunu yazdı.

Gazeteye konuşan vatandaşlar “Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kontroller artırıldı ve bu siyasi kararın bir parçasıdır, tesadüf de değildir. Ancak şikâyet olmaması için kontrollerle birlikte insan dinamiği de artırılsa iyi olurdu” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu