KıbrısManşet

Elcil: Çavuşoğlu, izinsiz bölümlerine kaç öğrenci alındığını açıklarsa çok mutlu olacağız

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu adada kampüsü bulunmayan Netken Üniversitesi ile ilgili açıklama yapmaya davet etti

Elcil: Çavuşoğlu’na YÖDAK ziyaretinde Ertuğruloğlu eşlik etti

Elcil tarafından yapılan açıklamada, Çavuşoğlu’nun yarattıkları çözümsüzlük oyununu bahane ederek, golf oynamak, kumarhaneli otellerde stres atmak için Kıbrıs’ın kuzeyine geldiğini ifade ederek,  basına yansıyan haberlere göre Çavuşoğlu’nun YÖDAK’ı da ziyaret ettiğini kaydetti.

 Çavuşoğlu’na YÖDAK ziyaretinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun değil, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun eşlik ettiğine dikkati çeken Elcil, “Ülkemizde kampüsü olmayan, öğretime başlama izni olmadan öğrenci mezun eden Netkent Üniversitesi konusunun gündemde olduğu bu günlerde, bu ziyaretin yapılması olaya daha da anlam katmaktadır” vurgusunu yaptı.

“Ertuğruloğlu, üniversitenin kurucu mütevelli heyetinde yer almaktaydı”

Ertuğruloğlu’nun Dışişleri Bakanı olmadan önce, Netkent Üniversitesi’nin kurucu mütevelli heyetinde yer aldığını hatırlatan Elcil, Ertuğruloğlu’nun eşinin de bu üniversitede akademisyen olarak görev yaptığını belirtti.

“Çavuşoğlu, Netkent Üniversitesi sorununa el attı”

YÖDAK Başkanlığı’na atanan Turgay Avcı’nın Netkent Üniversitesi’nin genel sekreteri ile ortak şirketi bulunduğunu anımsatan Elcil, öğretime başlama izinsiz faaliyet gösteren Netkent Üniversitesi sorununa, Çavuşoğlu’nun da el attığının görüldüğü ifade edildi. 

“Seçimlere, hükümete, UBP kurultayına müdahalenin yetmemiş olacak ki, Sayın Çavuşoğlu YÖDAK’a da müdahale etmeyi uygun bulmaktadır” ifadelerini kullanan Elcil,  Çavuşoğlu’na  seslenenerek, “Bu üniversitenin izinsiz bölümlerine kaç öğrenci alındığını ve bu işlerden kaç milyon Dolar kazanç sağlandığını da kamuoyuna açıklarsa çok mutlu olacağız” dedi.

Elcil, bugüne kadar sordukları sorulara, ne Dışişleri Bakanı  Ertuğruloğlu, ne Netkent Genel Sekreteri ile ortaklığı olan  Avcı, ne  Tatar’ın Danışmanı Çavlan Suerdem, ne de  Avcı’yı YÖDAK Başkanlığı’na atayan  Ersin Tatar’ın cevap vermediğini vurguladı.











Başa dön tuşu