KıbrısManşet

Oktay karar verdi: Kıbrıslıtürkler federasyon falan istemiyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘geçmişte KKTC’nin başında bulunan bir şahıs’ ifadelerini kullanarak, Ankara hükümetinin 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ilgili tepkisinin hala bitmediğini ortaya koydu

Akıncı gitti, Ankara hükümetinin Akıncı tepkisi bitmedi!

Oktay Özbekistan dönüşü yaptığı açıklamada Kıbrıs‘la ilgili de konuşarak, AKP hükümetinin 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya olan tepkisinin hala dinmediğini gözler önüne serdi.

Oktay isim vermeden Akıncı’yı işaret ederek, “Geçmişte KKTC’nin başında bulunan bir şahısla ilgili yaşanan güven bunalımı nedeniyle bir dönem sıkıntı yaşadık. Bu güven bunalımının yaşandığı süreçte, KKTC uluslararası arenada zarar gördü. Bunu AB dâhil, diğer ülkeler de kullandı” dedi.

Oktay karar verdi: Kıbrıslıtürkler federasyon falan istemiyor

Oktay açıklamasında, 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara‘nın yaptığı müdahaleler sonucu seçilen Ersin Tatar’ın, Cumhurbaşkanı seçilmesiyle, Kıbrıslıtürklerin adada federasyon istemediğinin onayladığını iddia etti.

Oktay, “Kıbrıs Türkü, adada federasyon filan istemiyor. Artık iki toplumlu değil iki devletin vurgulandığı bir yapıyı bugün konuşabiliyoruz. Bu bizi güçlendirdi, ilişkilerimizi de geliştirdi” dedi.











Başa dön tuşu