KıbrısManşet

Atan: Özgürlüklerin ve demokrasinin yanındayız

Kıbrıs Türk Kamu Görevilileri Sendikası’nın (Kamu-Sen) bugün gerçekleştirilen 28. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan Metin Atan, ülke demokrasisi açısından genel kurulu gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti

Atan: Gerek siyasi gerekse ekonomik sıkıntılar devam ediyor

Hidden Garden’da şu dakikalarda gerçekleştirilen genel kurulda Özgür Gazete mikrofonlarına konuşan Atan, temel arzularının, ülkenin demokrasisi açısından olumlu bir mesaj vermek olduğunu belirtti.

Atan, “Ülke genelindeki gerek siyasi ortam gerekse ekonomik açıdan sıkıntılar devam ediyor. Bu koşullarda demokraside önemli bir yer alan seçimlerimizi yapmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

“Özgürlüklerin ve demokrasinin yanındayız”

Sendikalara siyasetten yoğun bir saldırı olduğunu da hatırlatan Atan, sendikaların ülkede ciddi bir gücü olduğunu vurgulayarak, demokrasinin ise tamam olmadığını söyledi.

Atan, “Bizler gerek ifade özgürlüğü gerekse diğer tüm demokratik hak ve özgürlüklerin yanında, bunları kısıtlamak isteyenlerin de karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Köprü vazifesi gördüğümüz unutulmasın”

Hükümetin gerek Toplu İş Sözleşmesi ve İş Yasası gerekse Hayat Pahalılığı ödenekleri konusunda çalışanların haklarıyla ilgili bir budama zihniyetinde olduğunu da belirten Atan, ne sendikaların ne de bu toplumun bunu haketmediğini söyledi.

Atan, “Biz bunlardan rahatsısız. Ben dilerimiz ki bizlerle istişare edilsin. Sendika olarak köprü vazifesi gördüğümüz unutulmasın. Çünkü biz bu topluma ve ülkeye her konuda katkı koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu