KıbrısManşet

Saner’in kriteri: Ülkeyi bu noktada tutabilmek başarı

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersan Saner, Güzelyurt’a yaptığı ziyarette bu haftadan itibaren ise her isteyenin aşı olabileceğini, randevu sisteminin kaldırıldığını açıkladı

Saner: Randevu sistemini kaldırdık

UBP’nin Güzelyurt ilçe binasında konuşan Saner, ülkeyi bu noktada tutabilmenin başarı olduğunu iddia ederek, sağlık alanında elde edilen başarının ekonomik anlamda nasıl kazanıma dönüştürülebileceğinin çalışmaları içerisinde olduklarını söyledi.

Türkiye’den 340 bin doz aşının ulaştığını ve 220 bin  vatandaşın tek doz aşısının tamamlandığını belirten Saner,  bu haftadan itibaren ise her isteyenin aşı olabileceğini, randevu sisteminin kaldırıldığını söyledi.

“Eylül’de yüz yüze eğitim başlayacak”

Saner, öğretmen ve turizm çalışanlarının aşılanmalarının tamamlanmasıyla, turizmde canlılığın artacağını ve Eylül ayında yükseköğrenimde yüz yüze eğitimin başlayacağını ifade etti.

Tarifeli seferlerin sınırsız olarak açıldığını anımsatan Saner, şirketlerin ülkeye dilediği kadar sefer düzenleyebileceğini belirtti.

“Tatar’ın düşüncelerine tam desteğiz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın Kıbrıs sorunuyla ilgili düşüncelerine desteklerinin tam olduğunu yineleyen Saner,  iki egemen eşit devlet temelinde çözüm arayışlarının süreceğini söyledi. 

 











Başa dön tuşu