KıbrısManşet

İnsansız hava araçlarıyla yangın bölgesi haritalandırılıyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos, Arakapas bölgesindeki büyük yangını kontrol altına alma çalışmalarının gece boyunca devam ettiğini belirterek, sabahın ilk saatlerinden itibaren yeni ekiplerin de yangın bölgesine gittiğini açıkladı.

Pelekanos, Vavatsinia‘daki kriz yönetim merkezindeki toplantının ardından yaptığı açıklamalarda, halkın karşılaştığı sorunları yerinde tespit etmek için bölgeye gideceğini söyledi.

İnsansız hava araçlarıyla yangın bölgesi haritalandırılıyor

Sözcü yaptığı açıklamada, insansız hava araçları ile bölgenin haritalandırmasının sürdüğünü, böylece yangının devam ettiği ana noktaların nerede olduğuna dair ellerinde daha net bilgi olacağını kaydetti.

Bu haritalamanın sonuçlarını aldığımızda, yeni bir toplantı yapıp harekete geçeceğiz diyen Pelekanos, Kriz Yönetim Merkezinin devletin tüm organları ile çalıştığını vurguladı.

Yurt dışından gelen yangın söndürme uçakları ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Pelekanos, “Sabah saatlerinde elimizdeki tüm uçakların yanı sıra Yunanistan’dan gelen iki uçağın adada olmasını bekliyoruz” dedi.











Başa dön tuşu