KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Korkulan oldu! Delta varyantı kuzeyde de görüldü

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, Kıbrıs‘ın kuzeyinde de Covid-19′un delta varyantına rastlandığını ve bunun ciddi bir tehdit olduğunu açıkladı

Üstel: Aşı büyük önem taşıyor

Dünyayı tehdit eden delta varyantının Kıbrıs’ın kuzeyinde de görüldüğünü açıklayan Bakan Üstel, bu tehlikeliye karşı aşı ve tedbirlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Üstel, “Covid-19 ile ilgili büyük ilerleme kaydetmemize rağmen, salgının hala ciddi  bir tehdit olduğunu unutmamamız gerekiyor” dedi.

“Vatandaşlarımız toplumsal bağışıklık hedefindeki mücadelede yerini almalı”

Üstel, göreve geldikleri günden bu yana gerek Covid-19 ile mücadele, gerekse ülkede sağlık altyapısındaki eksikliklerin tamamlanması noktasında, tüm ekonomik sıkıntılara rağmen Sağlık Bakanlığı olarak halka en iyi sağlık hizmetlerin sunulması için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Üstel, “Tüm vatandaşlarımız hiç vakit kaybetmeden, tereddüt etmeden toplumsal bağışıklık hedefindeki mücadelede yerini almalıdır” diyerek halka çağrıda bulundu.

“En önemli silahımız aşı ve kurallara uymak”

Üstel, alınan kararlar neticesinde kısıtlamaların kalkması ve açılıma gidilmesinin kurallara uymanın ödülü olduğunu belirterek,  son günlerde maalesef vakalarda bir artış olduğunu gördüklerini söyledi.

Üstel, “Bu mücadelede en önemli silahımız aşı ve kurallara uymaktır. Her zaman dile getirdiğimiz gibi özellikle kalabalık ortamlarda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymamız son derece büyük önem taşımaktadır” dedi.

Üstel özellikle düğünler, restoranlar, barlar ve casinolarda kurallara uyulması için yerel yönetimlerin etkin şekilde denetleme yapmaları gerektiğini, kurallara uyulmadığı sürece yeniden bir kapanma yaşanma ihtimalinin olduğunu kaydetti.

“Covid-19 ile birlikte mücadele ettik, zafere de birlikte ulaşacağız”

Üstel, alınan tedbirlerle gelinen noktayı kaybetmemek için toplumun desteğinin önemli olduğunu belirterek, yeniden bir kapanma yaşanmaması, vakaların ve kayıpların çoğalmaması için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Üstel, “Covid-19 ile birlikte mücadele ettik, zafere de birlikte ulaşacağız” dedi.

“Sağlık merkezlerinde aşılama yaşı 18 yaşa indi”

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, ülke genelinde toplam  221 bin 174 aşı yapıldığını, 1. doz uygulanan kişi sayısının 129 bin 011, 2. doz uygulanan kişi sayısının ise 92 bin 163 olduğunu ve sağlık merkezlerinde aşılama yaşının 18 yaşa indiğini açıkladı.

Toplumun bağışıklığını arttırmak için halka aşı çağrısında bulunan Üstel, tüm merkezlerde, 5 Temmuz 2021 Pazartesi gününden itibaren 18 yaşını dolduran herkesin aşılanmaya başlanacağını, aşı olmak için https://asi.saglik.gov.ct.tr/ adresinden kayıt yapılması gerektiğini söyledi.

“Temmuz ayı sonuna kadar yüzde 70 aşılama tamamlanacak”

Bakan Üstel, Sağlık Bakanlığı’nın anlaşmalı olduğu özel laboratuvarlarda Covid-19 antijen testlerinin ücretsiz olarak yapıldığını, hızlı antijen test sonuçlarının belgelerinin ise http://covid-19.gov.ct.tr adresten barkod numarası, kimlik veya pasaport bilgilerini girerek öğrenilebileceğini ve rapor dokümanının pdf olarak alınabildiğini de hatırlattı.

AstraZeneca aşılarının 2. dozları, 1. dozdan 1 ay sonra yapılacaktır” diyen Üstel, ülkede aşı seferberliği başlatıldığını ve Temmuz ayı sonuna kadar yüzde 70 oranında aşılamanın tamamlanacağını belirtti.











Başa dön tuşu