KıbrısKORONAVİRÜSManşet

“Çocuklarımız kaçabilir, psikolojileri darmadağın”

Kıbrıs’ın kuzeyindeki askeri birliklerde son dönemde Covid-19 bulaşı yaşandığı haberleri üzerine, çok sayıda asker ailesi çocukları hakkında yeterli bilgi akışı sağlanamadığı gerekçesiyle telaşa kapıldı

“Çocuklarımız otellerde karantinaya alınsın”

Gazetemize ulaşan aileler, bazı birliklerde çok sayıda temaslı olduğu bilgisini aldıklarını ve çocuklarının karantina otellerinde karantinaya girmesini istediklerini belirtti.

“Tüm temaslılar aynı odalarda kalıyor ve aynı ortamda oturuyor” diyen aileler, her gün içlerinden pozitif olanların çıktığını belirtiyor.

“Çocuklarımız kaçabilir, psikolojileri iyi değil”

Bugün 2 askerin daha pozitif çıktığı haberini aldıklarını söyleyen aileler, çocuklarının psikolojilerinin olumsuz etkilendiğini ve kendilerinin de telaş içinde olduklarını ifade ediyor.

Aileler, “Çocuklarımızın psikolojileri iyi değil, eşyalarını topladılar, karantina otellerine gitmek istiyorlar. Kaçmalarından ve başlarının belaya girmesinden endişe ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aralarından pozitif vakalar çıktıkça çocuklarının mantıklı davranamadığını, panik ve korku içinde kaldıklarını belirten aileler, yetkililerin en kısa sürede buna bir çare bulmasını istiyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu