KıbrısManşet

MİK’ten önce ‘kazanan’ olarak ilan ettiği TPIC ihaleden elendi


Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanı Halis Üresin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek) akaryakıt ihalesine katılan ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı tarafından ihaleyi kazandığı ilan edilen TPIC‘ın, ihaleden elendiğini açıkladı

Üresin: TPIC ihaleden evrak sıkıntısı nedeniyle elendi

Özgür Gazete‘ye konuşan Üresin, şu anda toplantı halinde olduklarını ve TPIC’in sıkıntılı(!) evrakları nedeniyle ihaleden resmen elendiğini söyledi.

Üresin, “Teklif veren bir diğer firma olan Sideral Lines Şirketi‘nin tüm evrakları tamam görünüyor. Ama verdiği teklif, Kıb-tek’in keşif bedelinin üzerinde olduğu için kurumdan cevap bekliyoruz” dedi.

“Ya iptal ya Sideral”

Sideral Lines Şirketi’nin verdiği teklifin, kabul edilen keşif bedelini aşma miktarı olan yüzde 25’in içinde olduğunu da belirten Üresin, ihalenin bu aşamadan sonra 2 kesin sonuç doğurabileceğini ifade etti.

Üresin, “Kurumdan cevap bekliyoruz. Ya ‘Bu bedeli ödeyemem’ diyecek ve ihale iptal edilecek ya da keşif bedeli yükseltilip ihale Sideral Lines Şirketi’ne verilecek.

“Rekabet koşullarının en iyi şekilde oluşması için çalışıyoruz”

Merkezi İhale Komisyonu’nun, ihale sonucunu açıklamada geç kaldığı eleştirilerine de cevap veren Üresin, komisyon olarak kurumların ve devletin çıkarlarını düşünmek zorunda olduklarını, ince eleyip sık dokuyarak en yararlı kararı vermek durumunda olduklarını belirtti.

Üresin, “Rekabet koşullarının en iyi şekilde oluşması için çalışıyoruz. Bu büyük bir ihale ve dolayısıyla kararı açıklamak için zamana ihtiyaç duyduk. Kurumdan gelecek cevaba göre bugün ya da yarın ihaleyi sonuçlandırıp resmi açıklamayı yapacağız” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu