KıbrısManşet

Muhtarlar bölge halkına duyuru yayımlamaya başladı

Gazetemizin bugün manşetten duyurduğu ‘YDP’den Kıb-tek eliyle kaçak evlere elektrik bağlantısı’ haberi, bölge muhtarlarının sosyal medya paylaşımlarıyla bir kez daha doğrulandı

Gazetemiz manşetten duyurmuştu

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-tek) YDP’li Başkanı Turan Büyükyılmaz ve YDP’li üyeleri, kurum müdürü Gürcan Erdoğan’ı da yanlarına alarak Karpaz bölgesinde adeta kamp kurmuştu.

Seçimlerin yaklaştığı bir dönemde, ‘İhtiyaçlı ailelere yardım’ adı altında resmen seçim yatırımı yapan YDP, kaçak, inşaat izni olmayan ve koçanda arsa olarak görünen evlere bile elektrik bağlama vaadinde bulunmuş, bölge halkından gazetemize ulaşan yurttaşlar, kendilerinden belediyeden izin alınmasını istediklerini söylemişlerdi.

Muhtarlar çağrıda bulunuyor

Haberimizde de belirttiğimiz gibi, bölge belediyelerinin elektrik bağlanması konusunda ‘Yetkimiz yok, yazılı belge veremeyiz’ demesi üzerine YDP bu izni Kaymakamlık aracılığıyla almaya çalışıyor.

Bölge muhtarlarının da sosyal medyadan yaptığı çağrılarda, evinde elektriği ya da elektrik alt yapısı olmayan herkesin belediyelere başvurması isteniyor.

ozgur_gazete_kibris_kib_tek_arikli_ydp_karpaz_elcilik

 

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin finanse ettiği söylenen çalışma, iktidar ve muhalefetin gözü önünde yapılmaya devam ediyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu