KıbrısManşet

Güngördü, halkı artan Covid-19 vakalarına karşı dikkatli olmaya çağırdı

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü halkı artan Covid-19 vakalarına karşı dikkatli olmaya çağırdı

Güngördü: Keskin tedbirler herkes tarafından alınmalıdır

Güngördü konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Son günlerde hızla yükselişe geçen salgın ile ilgili bulaşın önlenmesi için keskin tedbirler herkes tarafından alınmalıdır” dedi.

Açıklamada Güngördü, ülke genelinde artış gösteren ve tüm dünya genelinde etkisi süren Covid-19 salgını ile ilgili herkesin önlem almasının yaşamsal bir önemi olduğuna dikkat çekti.

“Vakaların artması hepimizin dikkate alması gereken ciddi bir noktadır”

Girne’deki sosyal hareketliliğin artması ve büyük oranda sınırlamaların kaldırılmasıyla günlük sosyal ve ekonomik döngünün hızlanmasından dolayı vakaların arttığını vurgulayan Güngördü, dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Covid virüsünün etkinliğini halen koruduğuna ve çeşitli varyantlar ile de insan hayatı için tehdit oluşturmaya devam ettiğine değinen Güngördü,” Dünya Sağlık Örgütü ile Bilim Dünyasının önemle vurguladığı aşı uygulamasının tüm toplum genelinde tamamlanması hususunun bizler de arkasındayız” dedi.

“Bir kapanma sürecini daha kaldırmayız”

Güngördü, kuralların herkes tarafından eksiksiz yerine getirilmesinin toplumsal bir önemi olduğuna değindi ve konuyla ilgili “Çünkü gerek ekonomik gerekse sosyal anlamda yeni bir kapanma sürecini daha kaldırmayız” ifadesinde bulundu.

Girne Belediyesi olarak kentin sağlık güvenliğini temin etmek ile ilgili görevli olduklarını söyleyen Güngördü, İşyerlerini kontrol edeceklerini ve işletmeler gerekli tedbirleri almadığı takdirde belediye olarak her türlü yasal yaptırımı uygulayacaklarını söyleyerek uyarıda bulundu.

“Bu zor günlerde birlik içinde olmayı başarmalıyız”

Güngördü, “Hepimizin alacağı basit önlemlerle, Covid-19 salgınını toplum olarak yöneteceğiz. Sevdiklerimizi korumak, aydınlık bir geleceğe hazırlanmak için bu zor günlerde birlik içinde olmayı başarmalıyız. Bu düşüncelerle değerli halkımızı sevgiyle selamlar, saygılarımı sunarım” diyerek açıklamasını tamamladı.











Başa dön tuşu