KıbrısManşet

Şahiner: Lefke halkı, ekmeğini taştan çıkardı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, “Konu Lefke olunca 3 maymunu oynayan hükümet istemiyoruz” vurgusunu yaptı.

Şahiner: Lefke için alarm çanları acı acı çalıyor

Yapılan yazılı açıklamaya göre Şahiner, 1974’ten bu yana coğrafi olarak yaşanan onca engele ve olumsuzluklara rağmen, yaptığı işin en iyisini yapmayı kendine görev edinen çalışkan Lefke halkının bu topraklara tutunmaya çalıştığını deyim yerinde ise ekmeğini taştan çıkardığını ifade etti.

Lefke bölgesinin her geçen gün kaybettiğinin altını çizen Şahiner,  pandeminin de etkisiyle birlikte Lefke’nin sosyo  ekonomik olarak bu süreçten en fazla zarar gören bölge konumuna geldiğini belirtti. Lefke için alarm çanlarının acı acı çaldığını aktaran Şahiner, hükümetin bunu görmezden gelmesini ve adeta üç
maymunu oynayarak bölge halkına adeta üvey evlatmış gibi davranmasını şiddetle
kınadığını ifade etti.

Lefke halkına ilçe olmanın gereksinimlerini karşılamanın bu devletin bir borcu olduğuna işaret eden Şahiner, Lefke’nin ilçe olduktan sonra yerinden yönetim bağlamında atılması gereken adımların  bir türlü atılamadığını ve bölge halkının da sahip olduğu imkanları kaybetme noktasına getirtildiğini belirtti. Lefke mahkemesinin hala hizmet veremediğini davaların ise Güzelyurt mahkemesinde görüldüğünü ifade eden Şahiner, “Devlet için çok küçük bir meblağ olan bu bina sorununun çözülememesi hükümetin bir ayıbıdır” dedi.

“Cengiz Topel Hastanesi’nin kapasitesi artırılmamaktadır”

Bölgedeki tek hastane olan Cengiz Topel Hastanesi’nin tek başına 30 bine yakın insana hizmet verdiğini bölgedeki ileri yaştaki insan nüfusu fazla olmasına rağmen kapasitesi artırılmadığına işaret eden Şahiner,  üniversite ile birlikte bölgede yaşayan nüfusun artmasıyla birlikte, polis karakolunun da bölgeye yeterli hizmeti veremediğini belirtti. 

Şahiner açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

Doğancı- Lefke arasında kullanılan eski yol, yoğun araç sayısı nedeniyle yetersiz kalmakta güvensiz sürüşe zemin yaratmaktadır. Güzelyurt- Lefke yolunun Doğancı kavşağından sonraki bölümünün ne zaman tamamlanacağı konusunda hükümet tarafından bir açıklama yapılmamaktadır. Hükümet, CMC’nin yarattığı çevre felaketinin önüne geçmek yerine CMC arazilerini yandaşlarına peşkeş çekmenin peşine düşmüştür.

Genç işsizlik oranının en yüksek olduğu Lefke’de istihdam olanaklarının arttırılması için Hükümet tarafından henüz tek bir somut adım atılmamıştır. Ülke içerisinde tüketilen yaş sebze ve meyvenin üretim merkezi konumunda olan Lefke bölgemizdeki üreticilerimiz deyim yerinde ise kan ağlamakta, bir daha üretmemek üzere üretimden el çekmektedir. Angolemin fasulyesi, Elye’nin karpuzu, Pendaya’nın üzümü, Çamlıköy’ün zeytini, Lefke’nin cevizi hurması, Yedidalga’nın verigo üzümü, Yeşilırmağın çileği… Hepsini gözden mi çıkardınız?











Başa dön tuşu