KıbrısManşet

Yılmaz: Sosyal medya kampanyası farklı eylemlerle desteklenecek

Eğitim Beklemez İnisiyatifi, #dahanebeklerik sloganı ile sosyal medya kampanyası başlattı

İnisiyatif, sosyal medya kampanyası başlattığını duyurdu

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamaya göre, Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun 27 Mayıs 2021 tarihinde yüzyüze yapılan görüşme sırasında İnsiyatif yetkililerine söz vermesine, daha sonra da farklı tarihlerde TV programlarında tekrarlamasına rağmen; ne dört dönemli eğitim programının içeriği, ne kayıpların telafisi ve hibrit eğitim modeli uygulamasına dair, ne de yeni dönemde okulların yüzyüze eğitime kesintisiz geçmesi için gereken önlemlerin ne olacağına dair herhangi bir açıklama yapılmamasından dolayı, bir sosyal medya kampanyasının başlatıldığı duyuruldu.

İkinci sosyal medya paylaşımı ile kampanyaya devam edildi

10 Temmuz 2021 günü ikinci sosyal medya paylaşımı ile kampanyasına devam eden Eğitim Beklemez İnisiyatifi, endişeli olduklarını ve Eğitim Bakanlığı’nın yeni döneme ilişkin hiçbir adım atmadığını üzülerek takip ettiklerini belirtti. #dahanebeklerik sloganı ile hayat bulan kampanyada, yaz aylarının etkin bir şekilde değerlendirilerek yeni dönemin uygulanabilir bir şekilde planlaması ve bu plana göre gerekli hazırlıkların yapılmasının gerekliliği vurgulanıyor.

Yılmaz: Ne eğitim programı, ne de bir hazırlık var

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İnisiyatif sözcüsü Nihat Yılmaz, “Sürecin başından beri amacımız bağcı dövmektense üzüm yemek olduğu için bugüne kadar hep konunun taraflarını ziyaret ederek, gerekli adımların atılması için teşvik edici olmaya çalıştık. Sayın Amcaoğlu kendisiyle yaptığımız görüşmede, kolej sınavları bitmeden yeni dönemin biçimi ile ilgili detaylı açıklama yapacağını belirtmişti.

Haziran ayı ortalarına kadar bu açıklamanın yapılmasını bekleyip tekrardan kampanyamıza başlama hazırlıklarına geçmişken yaklaşık üç hafta önce Eğitim Bakanlığı’ndan aranarak bu plan ile ilgili bir toplantıya birkaç gün içerisinde çağrılacağımız bilgisini aldık.

Yine aynı mantıkla, iki hafta daha bekledik ama maalesef görüyoruz ki, açıklanan eğitim başlangıç tarihine iki aydan az bir süre kalmış olmasına rağmen; ortada ne eğitim programı, ne de bir hazırlık var.

Şu andan itibaren artık tatminkar bir plan ve buna yönelik hazırlıklar görene kadar düzenli aralıklarla sosyal medya üzerinden paylaşacağımız sorular aracılığı ve planladığımız diğer bazı eylemler ile konuyu sorgulamaya ve farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.

Bunu sadece bizim yapmamız yetmez, bu ülkenin geleceğinden bir beklentisi olan her bireyin, çocuğu olsun ya da olmasın her ortamda bu soruları sorması lazım.”

“Neyi bekliyorlar?”

Yılmaz, açıklamasının devamında vaka sayılarının artışını endişe ile izlediklerini, bu bağlamda yapılacak planlamanın daha da hayati olduğuna inandıklarını vurguladı. Nihat Yılmaz, “Çocuklarımızın kayıpları büyük.

Eğitsel kayıplar kadar, psikolojik ve sosyal kayıplarının giderilebileceği bir yüz yüze eğitim planlaması yapılması lazım. Pandemi ile yaşamayı öğrenmeli ve gerekiyorsa, uzmanların da onayı ile, bölgesel/kısmi ders kesimlerini öngörerek bir uygulama yapılması gerekiyor.

Bugüne kadar konu öğretmenlerin aşılanması mevzusuna indirgendi. Bugün önceden ısrarla uyardığımız gibi görüyoruz ki, konu sadece aşıya indirgenebilecek bir konu değildir. Hemen, acilen bir planlama yapılması gereklidir. Biz bir kez daha Sayın Bakana ve konunun taraflarına çağrı yapıyoruz.

Biz veliler olarak elimizi taşın altına koyup, yetkililere maddi manevi destek vermeye hazırız. Peki ya onlar neyi bekliyor?”

Farklı eylemlerde desteklenecek olan sosyal medya kampanyasının, Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’ndan beklenen açıklamalar yapılana ve gerekli adımlar atılana değin süreceği belirtildi.











Başa dön tuşu