KıbrısManşet

Orwell’in 1984’ü gibi: Erdoğan korkusu kendi tarihini bile değiştirtiyor

1974‘te kullanılan ve adı Ç128 olan savaş gemisi, müze olarak açılmak üzere Alsancak’ta karaya oturtulduktan sonra dikkat çekmiş ve GazeddaKıbrıs, Türkiye‘de Merkez Bankası‘ndan buharlaştığı iddia edilen 128 Milyar $‘ı hatırlattığıyla ilgili bir habere imza atmıştı

Korku dağları aştı

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korkusuyla ne yapacağını şaşıran Azınlık Hükümeti tarihi geminin adını değiştirmekten bile çekilmedi. Müze olarak açılan gemi restore edilirken, azınlık hükümeti ‘pes’ dedirten bir olaya imza attı. 

Türkiye Merkez Bankası’ndan buharlaştığı iddia edilen 128 Milyar $’ı hatırlatan Ç 128 yazısı gemi üzerinden silinirken, silinen yazının yerini Ç 1974 yazısı aldı. Azınlık hükümetinin bu hamlesi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyulan korkunun ne boyutta olduğuna dair yorumlara neden oldu.

Orwell’in 1984’ü

Tıpkı George Orwell’in ‘1984’ adlı romanındaki gibi. Burada da ‘Büyük Birader’ denilen diktatör devlet başkanı, yeni neslin tarihi nasıl öğrenmesini istiyorsa, tüm eski kitapları, pankartları, yazıları yok ettirip, tarihi kendi istediği şekilde yeniden yazdırıyordu.











Başa dön tuşu