KıbrısManşet

Saner, yeni bayramlar ekledi: Kıbrıstürk halkı 3 bayramı birlikte kutluyor

Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi’nde  toplu temel atma ve açılış töreni düzenlendi; Başbakan Hamza Ersan Saner, güne yeni bayramlar ekledi

Saner: Güçlü bir dönem başladı

Etkinlikte,  Veri Merkezi’nin temeli atıldı; Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu, Maraş’ta restore edilen Bilal Ağa Mescidi, Maraş’taki Maraş Millet Bahçesi, Yavuz Çıkarma Plajı’nda yenilenen Barış ve Özgürlük Anıtı ve çıkarmadan kullanılan “Müze Gemi”nin açılışı yapıldı.

3 bayram sevinci yaşandığını iddia eden Saner, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meclis ve tören alanında yaptığı konuşmaların ve bugünkü temel atma ve açılış törenlerinin yeni ve güçlü bir dönemin başladığını gösterdiğini iddia etti.

“Üretim faaliyetlerimiz artacak”

Konuşmasına “Sayın Cumhurbaşkanım Erdoğan, bu bağlamda sizin bizlere desteğiniz ve kararlılığınızla atmakta olduğumuz adımlar Kıbrıs Türk Halkı için çok değerlidir ve güven vericidir” ifadeleriyle devam eden Saner, Kıbrıs Türk Halkı’nın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteği ve liderliğiyle dünyada eşine ender rastlanan bir proje ile Anadolu suyuna kavuştuğunu anlattı.

Boru hattının deniz kısmında oluşan arızanın da yine Erdoğan’ın desteğiyle kısa zamanda giderildiğini anlatan Saner şimdi de Anadolu’dan gelen suyun önce Güzelyurt, sonra Mesarya ovasına ulaşması için hazırlanan ihalenin yine Erdoğan’ın verdiği direktifler doğrultusunda hayat bulduğunu kaydetti.

“Mesarya Ovası, günü geldiğinde sulu ziraata geçecek”

Saner, “İnşallah bu yılki sulama mevsimi başlarken Anavatan’dan gelen su, Güzelyurt ovasına bereket katacak üretim faaliyetlerimizi artıracaktır, kuru ziraatın yapıldığı Mesarya ovamız ise günü geldiğinde sulu ziraata geçmiş olacaktır” dedi.

 











Başa dön tuşu