KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Bakanlık, tüm hastanelerin koordinasyonunu ele aldı

Kıbrıs’ın güneyindeki tüm devlet ve özel hastanelerin koordinasyonunun artık Rum Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı açıklandı.

Tüm hastanelerin sürece katılımı talep edilebilecek

Fileleftheros gazetesi, elde ettiği bilgilere dayanarak, Rum Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü (OKİPİ) ile devlet hastanelerindeki çalışanların konuyla ilgili bilgilendirildiğini ve koordinatörün de Rum Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Hristina Yannaki olacağını yazdı.

Gazete, kötü epidemiyolojik görüntüden doğan ihtiyaçlar nedeniyle Pazar gecesi Lefkoşa Genel Hastanesi’nde, dün de Sağlık Bakanlığı’nda üst üste geniş kapsamlı toplantılar yapıldığını ve ihtiyaç olması halinde, Genel Sağlık Sistemi’ne (YESİ) dahil olmayan hastaneler de dahil, tüm hastanelerin sürece katılımının talep edilebileceğini kaydetti.

Hastalar devlet hastanelerinden özel hastanelere naklediliyor

Öte yandan, Alithia gazetesi ise, Covid-19 hasta sayısının tehlikeli şekilde arttığını ve hastaların devlet hastanelerinden özel hastanelere nakledilmeye başladığını yazdı.

Hastanelerde yatan kişi sayısı taburcu olandan iki kat fazla

OKİPİ Sözcüsü Haralambos Harilau‘da yaptığı açıklamada, hastanelerde Covid-19 tedavisi gören kişi sayısında ilerleyen günlerde rekor kırılmasının beklendiğini çünkü hastaneye yatan kişi sayısının, taburcu olan kişi sayısından iki kat fazla olduğunu söylediğini kaydetti.

 











Başa dön tuşu