KıbrısManşet

Bir de uçak iste Erdoğan’dan, İstanbul’a gider gelirsin

Akademisyen Yazar Baskın Oran, Kıbrıs’ın kuzeyinde yapılacağı müjdesi verilen Cumhurbaşkanlığı sarayının, Türkiye medyasına göre Ersin Tatar tarafından istendiğini söyleyerek, Tatar’a hitaben uzun bir yazı kaleme aldı

Oran: Böyle bir kamuoyu ve yargı seni o mevkide fazla barındırmaz

Oran yazısında, saray yapılsa dahi giderlerini karşılamak için, Türkiye’de 5’li çete olarak anılan Erdoğan’a yakın müteahhitlerle, Tatar’ın da arasını iyi tutması gerekeceğinden dem vurdu.

Oran, Tatar’a hitaben, “Korkarım ki böyle bir kamuoyu ve böyle bir yargı sizi o mevkide fazla barındırmaz” ifadelerini kullandı.

Oran şöyle devam etti:

“Bu faslı kapatmadan önce, aman sadece bir hatırlatma olarak al, bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Hürriyet yazdı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan demeç vermiş, yeni ve büyük bir köşkü senin istediğini söylemiş. Diyeceğim şu ki, madem senin taleplerin böyle itibar görüyor, demir de tavında dövülürmüş, sen şimdi ‘KKTC Başkanlığı itibarı Faslı’ndan bir de uçak iste cumhurbaşkanımızdan. Yakışır.

Yakışır da, Ercan’dan kalkıp İstanbul’a inersin, başka bi yere gitmek istersen oradan THY’yle devam edersin; o kadar olacak.

Ama dert etme. Bu çok geçici bi durum. Şimdi senin bu Külliye (ve 500 dönümlük millet bahçesi) inşaatı tamamlanınca, ‘Aman yarabbi, burada nasıl da bi Türk devleti varmış böyle!’ diyecek sürüyle devlet, başta da AB ülkeleri, KKTC’yi tanıyacak ve büyükelçilik açmak için birbirlerini yiyecekler. Onlara büyükelçilik binası veya arazisi işini şimdiden planladık mı, onu soracaktım”

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.











Başa dön tuşu